Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk devi MİT ile çalışacak - İş-Yaşam Haberleri

        2006 yılında Turkcell çalışanlarının eğitimi amacıyla kurulan Turkcell Akademi, geçen süre zarfında yaklaşık 500 bin kişiye eğitim veren bir dijital platforma dönüştü ve şimdi de dünyanın teknoloji alanında en önemli üniversitelerinden MIT (Massachusetts Institute of Technology) ile online eğitimi şbirliğine gitti. Turkcell ve MIT,dünyanın ilk ‘Girişimcilik MBA’(Innovator’s MBA) programını Türkçe ve İngilizce içerikle Turkcell Dijital Akademi portalından sunmaya başladı. MITx (MIT Online Eğitim Platformu), Turkcell ile yaptığı bu anlaşmayla online eğitimde dünyada ilk kez bir şirketle işbirliği gerçekleştirmiş oldu.Bu hafta başlayan, ücretsiz Girişimcilik 101 ve Girişimcilik 102 derslerini tamamlayıp testleri geçenlere MIT edX sertifikası verilecek.

        ‘BAŞARIYA GİDEN YOL İNOVASYONDAN GEÇER'

        Boston’daki MIT kampusunda gerçekleşen lansmana Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell Grup İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen, MIT Edx Dijital Öğrenme Platformu Direktörü Prof. Dr.Sanjay Sarma ve MIT Dijital Öğrenim Ofisi Direktörü Erdin Beshimov katıldı. Turkcell Genel Müdürü Ciliv konuşmasında,yeni dünyada başarıya giden yolun teknoloji ve inovasyondan geçtiğini belirti. Ciliv, “Global pazarlarda yeni teknolojileri kullanan şirketler başarıyı yakalıyor. Ülkemizden de yeni teknolojileri kullanarak başarıyı yakalayan şirketlerimizi global pazarlarda görebilmek istiyoruz. MIT ile işbirliğimizde ilk online MBA programımızın içeriğinde girişimciliğe odaklandık. Program 70 milyona açık ve ücretsiz olacak. Dünyanın başarılı girişimcileri neden bizden çıkmasın dedik ve ilk kez tüm dünyaya açılan bir online MBA programını Türkçe hazırladık” dedi. MIT Edx Dijital Öğrenme Platformu Direktörü Prof.Dr. Sanjay Sarma da insan beyninin öğrenme süresinin 15 dakika olduğuna dikkat çekti ve bu nedenle online eğitime yöneldiklerini kaydetti. Sarma, MIT’de ilk kez Türkçe dersler oluşturduklarını vurguladı. Girişimcilik MBA Programı kapsamındaki Girişimcilik-101 ve 102 dersleri 12 ve 16 hafta sürecek. Bu programlarda toplam 87 eğitim videosu,başarı hikâyelerive sınavlar var.

        PROGRAMI TAMAMLAYANLARA MİT SERTİFİKASI VERİLECEK

        Turkcell ve MIT’nin ‘Girişimcilik MBA’programına, bu günden itibaren Turkcell Dijital Akademi üzerinden Türkçe ve İngilizce ulaşılabilecek. Programa,Turkcell müşterisi olsun olmasın herkes kayıt olabilecek. Katılımcılara iki ayrı türde sertifika verilecek. Onur sertifikaları ücretsiz. MIT’nin uluslararası geçerliliği olan sertifikasını almak isteyenlerin edX üzerinden, eğitimin uzunluğuna bağlı olarak 20-100 dolar ödemesi gerekiyor. Turkcell Akademi bünyesindeki dört MBA eğitiminden herbirinin sertifika ücreti ise 50 dolar.

        DÜNYANIN 11'İNCİ EKONOMİSİ

        Bu güne dek MIT mezunlarınca kurulan 25 bin 600 şirket toplam 2 trilyon dolarlık gelir elde ediyor ve 3 milyon 300 bin kişilik istihdam sağlıyor. Türkmen olan ve Türkiye’den çok fayda gördüğünü söyleyen MIT Dijital Öğrenim Ofisi Direktörü Erdin Beshimov, “MIT ülke olsaydı dünyanın en büyük 11.ekonomisi olurdu” dedi. Beshimov, Girişimcilik MBA programınadaha açılmadan 60 bin kişinin başvurduğunu söyledi.

        ‘MİT, TURKCELL’İN VİZYONUNDAN ETKİLENDİ’

        Sezen “MIT, eğitim konusundaki çabalarımızdan, Turkcell’in inovasyon ve bilgi alanındaki öngörülü duruşundan etkilendi ve sahipolduğu içeriği daha geniş kitlelere yaymak için bizimle çalışmak istedi” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ