Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İki Yunan bankadan acil yardım talebi - İş-Yaşam Haberleri

        Yunanistan Merkez Bankası'ndan bir yetkili, iki yunan bankasının merkez bankasına Acil Likidite Yardımı (ELA) imkanı için başvuruda bulunduğunu söyledi.

        Yapılan bu başvuru, Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılacak erken seçim öncesinde likidite koşullarında sıkılaşmaya işaret etti. Yetkili bankaların adı ve talep ettikleri miktarla ilgili bilgi vermedi.

        Ancak Yunan basınına göre yardım talebinde bulunan bankalar Eurobank ve Alpha Bank.

        Yunanistan Merkez Bankası'ndan yardım talebinde bulunduğu söylenen her iki bankanın Türkiye macerası var. Eurobank EFG, Tekfen Holding ile Mayıs 2006'da yaptığı anlaşma ile Tekfenbank ile Tekfen Finansal Kiralama'daki holding hisselerinin yüzde 70'ini satın almıştı. Ancak banka 2012 yılında Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'deki bankasını Kuveytli Burgan Bank'a satmıştı.

        Alpha Bank ise 2007 yılında Alternatifbank'a talip olmuştu. Ancak BDDK, hisse satışına izin vermemişti.

        Bugün bu iki bankanın yardım talebinde bulunması, akıllara "Ya Türkiye'de de faaliyette bulunuyor olsalardı?" sorusunu getirdi. Bankacılar, Türkiye'de sistemin BDDK tarafından çok sıkı takip edildiğini belirterek "Yine de bu bankalar Türkiye'de olsaydı buradaki birimleri yaşananlardan ciddi şekilde etkilenirdi" yorumunu yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ