Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bu şirketleri alana 3 milyon dolarlık destek! - İş-Yaşam Haberleri

        İleri teknolojiye sahip ve teknoloji transferi sağlayacak yurt dışında yerleşik şirketlerin satın alınmasında kullanılacak kredi faiz giderlerinin Türk Lirası cinsi kredilerde 5 puanı, döviz kredileri ve dövize endeksli kredilerde ise 2 puanı toplam 3 milyon dolara kadar desteklenecek.

        Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu'nun, "Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

        Buna göre, Tebliğ kapsamında sınai ve/veya ticari faaliyette bulunan şirketler tarafından gerçekleştirilen yurt dışı pazar araştırması gezilerine ilişkin giderler yüzde 70 oranında ve yurt dışı pazar araştırması gezisi başına en fazla 5 bin dolara kadar desteklenecek. Her takvim yılı içerisinde, şirket başına en fazla 10, aynı ülkeye yönelik ise en fazla 2 yurt dışı pazar araştırması gezisine destek verilecek.

        Şirketlerle işbirliği kuruluşlarının yurt dışına yönelik pazara giriş stratejileri ile eylem planlarının oluşturulabilmesi amacıyla satın alınan sektör, ülke, yurt dışında yerleşik şirket veya marka odaklı rapor giderleri ile yurt dışında yerleşik şirket alımlarına yönelik mali ve hukuki danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderler, şirketler için yüzde 60, işbirliği kuruluşları için yüzde 75 oranında ve yıllık en fazla 200 bin dolara kadar desteklenecek.

        Bu madde kapsamında satın alınan raporların, alım tarihi itibarıyla en fazla 2 yıllık olması gerekecek.

        Yapılan değişikliğe göre, ileri teknolojiye sahip ve teknoloji transferi sağlayacak yurt dışında yerleşik şirketlerin alımına yönelik mali ve hukuki danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderlere, şirketler için yüzde 75 oranında ve yıllık 500 bin dolara kadar destek verilecek.

        İleri teknolojiye sahip ve teknoloji transferi sağlayacak yurt dışında yerleşik şirketlerin alımında kullanılan kredi faiz giderlerinin Türk Lirası cinsi kredilerde 5 puanı, döviz kredileri ve dövize endeksli kredilerde ise 2 puanı toplam 3 milyon dolara kadar desteklenecek.

        Faiz desteği miktarı, ödenen faiz giderinin yüzde 50'sini aşamayacak. Söz konusu destek, ilk faiz ödeme tarihinden itibaren 5 yıllık faiz ödemelerine verilecek. Faiz desteği verilecek kredi tutarının hesaplanmasında, yurt dışında yerleşik şirketin alım bedelinin azami yüzde 50'si esas alınacak ve bu destek, yurt dışında yerleşik ileri teknolojiye sahip şirketlerin satın alınması amacıyla 31 Aralık 2017 tarihine kadar kullanılacak krediler için verilecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ