Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ‘İndirmiyorum derse ‘hakem’ değişir’ - İş-Yaşam Haberleri

        ‘Fikir sofrası’ buluşması için Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci , Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası’na yaptığı, “Faiz indirmek için daha ne bekliyorsun” çağrısını değerlendirdi. Zeybekci, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın çağrısına aynen katılıyorum. Merkez Bankası’nın faizleri indirmesi gerekiyor. Eğer, ‘Ben aslında faiz indirecektim ama üstüme çokgeliniyor. İndirmiyorum’ gibi bir tutum varsa, o zaman ‘hakem’ değişir. Ancak öyle bir durum olduğunu düşünmüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

        “BAŞÇI’YI ÇOK SEVİYORUM”

        Merkez Bankası’nın yasasının da değişmesi gerektiğini dile getiren Zeybekci, “Yasayı değiştirip Merkez Bankası’nın fiyat istikrarının yanı sıra ihracat artışını, büyümeyi, istihdamı da temel hedef olarak almasınısağlamak gerekiyor” ifadesini kullandı. Merkez Bankası Başkanı Başçı için, “Çok seviyorum, iyi de görüşüyoruz” yorumu yapan Bakan Zeybekci, ama diyerek sözlerini şöyle tamamlıyor: “Faiz konusunda sergilediği tutum, önündeki görev tanımından kaynaklanıyor.”

        MERKEZ BANKASI, FAİZİ EN AZ 2 PUAN İNDİRMELİ

        AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Gedikli de Merkez Bankası’nın bahanesi kalmadığını belirterek politika faizini en az 2 puan indirmesi gerektiğini söyledi.

        Bankanın bağımsız olduğunu iyi bildiklerini vurgulayan Gedikli, şunları söyledi: “Önüne gelen her fırsatı tepmek midir iyi yönetim, iyi politika, iyi analiz? Bağımsızlık bahanesine sığınarak kimsenin yanlış politika üretme lüksü yok. Bu banka 2016 yılına kadar böyle yönetilemez.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ