Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 4 yıl sonra dönüş Ali Koç ile oldu - İş-Yaşam Haberleri

        TÜSİAD’ın yarın gerçekleştirilecek genel kurulunda oylamaya sunulacak yeni yönetim kurulu belirlendi. Başkanlık koltuğunu Haluk Dinçer’den devralacak olan Cansen Başaran Symes, yönetimine eski yönetimde olmayan Ali Koç, Mehmet Nurettin Pekarun ve Agah Mehmet Tara’yı alırken, daha önce yedek yönetim kurulunda olan Murat Özyeğin, Metin Akman ve Bahadır Balkır da asıl listeye girdi. Önceki yönetimden Hasan Akçakayalıoğlu, Memduh Boydak, Esin Güral Argat, Simone Kaslowski ve Sedat Şükrü Ünlütürk listede kaldı. Yeni yönetimde en çok ilgi çeken isimlerden biri Ali Koç oldu. Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, 4 yıl önce TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanlığı’nıbırakmıştı. Ali Koç ile birlikte Koç Ailesi fiilen yine yönetime girdi. TÜSİAD’ın YİK Başkanı olmaya hazırlanan Tuncay Özilhan da, YİK üyelerini Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ümit Boyner, Ömer Aras, Agah Uğur, Yavuz Canevi ve Zekeriya Yıldırım olarak belirledi.

        EN GENCİ 30 YAŞINDA

        Yönetim kurulunun en genç üyesi 30 yaşındaki Agah Mehmet Tara oldu. Enka Holding veliahtı Tara, daha önce TÜSİAD yönetiminde yoktu. Genç kuşaktan 1977 doğumlu Batu Aksoy ve 1987 doğumlu Pelin Akın yönetime yedekten girdi. Yedek listede Ülker Ailesi’nin sahibi olduğu Yıldız Holding’den Cem Karakaş de yer aldı. Yıllarca TÜSİAD’da aktif varlıkgöstermeyen Ülker Ailesi de ilk kez TÜSİAD’a temsilci soktu.

        TWİTTER VE YOUTUBE'UN AVUKATI DA YÖNETİMDE

        TÜSİAD Yönetim Kurulu yedek listesindeki en ilginç isimlerden biri Gönenç Gürkaynak. Bilkent Üniversitesi’nde hukuk dersi veren Gürkaynak, son dönemde Twitter ve Youtube’un Türkiye’deki avukatı olarak da gündeme geldi. 17 Aralık ve ertesinde internette yayılan ses kayıtlarını takiben gelen Twitter ve Youtube yasakları sürecinde Gürkaynak, şirketin küresel temsilcileriyle Türk temsilciler arasında mekik dokumuştu. TÜSİAD da o dönem internete getirilen yasakları eleştiren açıklamalar yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ