Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Ekonomi iyileşti' - İş-Yaşam Haberleri

        ABD Başkanı Barack Obama, ABD ekonomisinin iyileştiğini belirtti ve ülke artık varlıklı ile yoksul arasında uçurumu kapatmak için çalışmaya başlanması gerektiğini söyledi.

        Obama 6. kez gerçekleştirdiği yıllık ulusa seslenişte, “Bu akşam sayfayı çeviriyoruz” dedi.

        Obama, Cumhuriyetçiler tarafından kontrol edilen Kongre’ye yaptığı ilk konuşmasında politika tekliflerinin detaylı bir listesini vermedi. Bunun yerine, ülke ekonomisinin güç kazanması ile birlikte ABD ekonomisi için yavaş bir toparlanmayı desteklemekten başkanlık görevindeki son iki yılında yeniden ekonomiyi şekillendirecek bir vizyonu teşvik etmeyi yansıtan bir gündem mantığının ana hatlarını çizdi.

        Obama, “Şimdi, önümüzdeki 15 yılda veya gelecek 10 yıllarda neyin sona ermesini seçmek bize kalmış durumda. Sadece birkaçımızın çok büyük başarılar elde ettiği bir ekonomiyi kabul edecek miyiz yoksa kendimizi gelirlerin yükselmesini sağlayan ve çaba gösteren herkese bir şans tanıyan bir ekonomiye mi adayacağız?” dedi.

        Bu yılki ulusa sesleniş, dikkatlerin 2016 başkanlık seçimlere çevrilmesi öncesinde Obama’nın başkanlık konumundan ulusal bir tartışmanın bağlamını belirlemek açısından tam istifade edebileceği son fırsatlardan biri olma özelliği taşıyor. Ulusa sesleniş, Obama’ya başkanlığının dışına uzanarak kampanya temalarını ve Demokratik bir halefin muhtemel yönetim gündemini şekillendirme fırsatı veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ