Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye’deki arazi Katar’ı besleyecek - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL /HT GAZETE

        Katar yaşadığı gıda üretimi sıkıntısını Türkiye’de üretim yaparak aşmak istiyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ‘Tahılımızı, sebzemizi Türkiye’de üretelim’ teklifini getiren Katarlılar Türkiye’de pek çok sektörde proje geliştirmek istiyor. Alternatifbank’ta (ABank) Anadolu Grubu ile ortak olan Katarlı Commercial Bank of Qatar’ın sponsoru olduğu Commercial Bank Katar Masters Golf Turnuvası’nda Bakan Çavuşoğlu önce golf oynadı sonra resmi temaslarda bulundu. Çavuşoğlu, turnuvanın ardından Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, Başbakan Şeyh Abdullah bin Nasser Al Thani tarafından kabul edilirken Katar Dışişleri Bakanı Khalid bin Mohammed Al Attiyah’la da bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Katarlı yetkililerinin kendisine Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde arazi kiralayarak ülkelerinin gıda ve hayvancılık ürün ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini söyledi.

        Çavuşoğlu, iki ülkenin dış ticaret hacminin daha fazla artırılması için komisyonkuracaklarını ifade ederek bu komisyonun da iş geliştirme potansiyeli olan alanları belirleyeceğini anlattı. Çavuşoğlu, “Katar, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde tarım üretimi yapmak istiyor. Tahıl olacak yerde tahıl, sebze olacak yerde sebze üretimi yapmak niyetindeler. Arazileri kiralamak istiyorlar. Ama kiraladıktan sonra da üretimi Türk firmaları ile birlikte yapmak istiyorlar. Bir de hayvancılık alanında çeşitli düşünceleri var” dedi.

        BAKANIN AYRILMASI ALEX’İN ÇIKMASI GİBİ

        Bakan Çavuşoğlu’nun toplantılar nedeniyle golf turnuvasını yarıda bırakması ise takım arkadaşlarını üzdü. Turnuvayı izleyenler “Sayın Bakan oyunu yarıda bırakmasaydı en az bir iki tane daha olumlu vuruş yapar biz de dördüncü olur kupa alırdık. Sayın bakanın erken bırakması Alex’in oyundan çıkıp oyuna girememesi gibi bir durumdu. Yine de 40 takım arasında 6’ncı olduk diye konuştular” yorumunu yaptı.

        DİGITÜRK İLE MEDYAYA İLGİLERİ SÜRÜYOR

        Çavuşoğlu, tarım ve hayvancılık dışında Katarlıların Türkiye’de medyaya da ilgilerinin devam ettiğini, El Cezire Türkiye’nin kurulumunun devam ettiğini ve Digiturk’e olan ilgilerinin de sürdüğünü kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ