Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Syriza nasılsa kaldıracak dediler... - İş-Yaşam Haberleri

        Yunanistan'da yarın yapılacak genel seçimlerde Aleksis Çipras önderliğindeki radikal sol Syriza'nın favori olarak görülmesi ülkenin vergi gelirlerinde büyük bir düşüş yaşanmasına sebep oldu. Aralık ayında Yunanistan'ın vergi geliri öngörülenden yüzde 40 düşük oldu. Yani yaklaşık 1.5 milyar Euro'luk vergi ödemesi yapılmadı.

        Financial Times'a konuşan Atinalı dişçi Angeliki Mousouri, 20 bin Euro vergi borcu bulunduğunu belirterek "Borcumun Aralık taksidini ödemedim. Herhangi bir ceza alacağımı düşünmüyorum. Syriza iktidar olursa, nakit sıkıntısı çeken vergi mükelleflerine esnek davranacaktır" diye konuştu.

        Ülkede en büyük gelir kaybı ise Enfia isimli özel emlak vergisinde yaşandı. Enfia vergisi Yunanistan'a verilen 245 milyar dolarlık kurtarma paketinin koşullarını yerine getirmek için özel olarak konulmuştu. Syriza, iktidara gelmesi halinde tüm kemer sıkma politikalarını terkedeceğini ve dolayısıyla da Enfia vergisini kaldıracağını vaadediyor. Son anketlerin Syriza'nın iktidar olma ihtimalinin bir hayli yüksek olduğunu göstermesinin ardından Aralık ayında Yunan vatandaşlarının önemli bir kısmı Enfia vergisini ödemedi.

        Uzmanlar birçok Yunan'ın bu verginin dışında geçtiğimiz ay gelir vergisini de ödemediğini belirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ