Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜMSİAD Genel Kurulu'na katıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD Genel Kurulu'nda konuştu.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        "Paralel yapı ile iş tutan başka çevreler de var. Türkiye’nin en büyük işveren derneği durumunda olan, kısa zaman önce görevi bırakan başkanı ‘Ben bir paralel devlet görmüyorum’ dedi. Aslında bal gibi görüyor da bunu söylemek işine gelmiyor. Kim bilir belki onunla ilgili de montajı vardır. Sen bu ülkenin cumhurbaşkanına saygısızlık yaparsan bunun cevabını öyle veya böyle alırsın. Bunlar bir iki kere değil defalarca oldu. Her defasında acaba düzelirler mi gayreti içinde olduk. Olmadı. Bunlar 24 saat içinde hükümet devirir, hükümet kurarlardı. Bu devirler eski Türkiye’de var. Bunlar işine geleni görürler, gelmeyeni görmezler

        Yüksek faizi görmediler. Neden? Çünkü oradan besleniyorlar. Kendi cebinden koyduğu parayla değil. Önce pompaya su dolduruyor sonra basıp oradan istediği suyu çekiyor. Mevduat dediğin vatandaş oraya parasını akıtıyor nasıl olsa. Ülkede yatırım istiyorsak faizlerin düşmesi gereken en düşük noktaya düşmesi lazım.

        Şu anda yüksek bant yüzde 11.7, 11.8 en yüksek. Komisyonları katarsan yüzde 15,16,17 gidiyor. Bunun altından kalkılır mı? Bu piyasaya nasıl yansır? Maliyetler yükselince patron bunu sattığı ürüne vuracak. Ama bakıyorsun birileri çıkıp ‘sanayiye önem vermemiz lazım, inşaata o kadar önem vermemiz lazım değil’ diyor. Biz en zor zamanda inşaat noktasında ara vermedik. İnşaat ve sanayinin at başı gitmesi lazım. Ülke büyüyor.

        Hamdolsun nüfusumuz da artıyor. İstediğimiz gibi değil az artıyor. Daha fazla artması lazım. Hedefimiz 2023’te 85. Gönlüm tabi daha fazlasını arzu eder.

        Artış oranımızın yüzde 2’nin üzerinde olması lazım. Onun için açıkça söylüyorum en az 3. Olmazsa olmazımız. Yazanlar çizenler 1’de 2’de kalsın. Bizim üç ya da dördü düşünmemiz lazım."

        "İNSANI BÖYLE ADETA ÇILDIRTACAKLAR"

        Öte yandan Girişimci İş Adamları Vakfı "Girişimcilik Ödülleri" Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne diyorlar? İnsanı böyle adeta çıldırtacaklar, enflasyon düşerse faizi düşüreceklermiş. Bu anlayış anlayış değil, bu yanlış bir mantık, doğru bir mantık değil çünkü enflasyon sebep, faiz netice değildir. Faiz sebep, enflasyon neticedir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ