Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Enflasyonda düşüş... - İş-Yaşam Haberleri

        Tüketici fiyatları Ocak ayında yüzde 1.1 arttı ve yıllık enflasyon, Aralık ayına göre 0.93 puanlık düşüşle yüzde 8.17'den yüzde 7.24 düzeyine geriledi. Söz konusu oran, son 19 ayın en düşük enflasyonu oldu. Tüketici fiyatları bazında ocak ayında en yüksek fiyat artışı görülen ürün yüzde 61.19 ile patlıcan oldu. Veri açıklanmadan önce 2.44 liraya kadar yükselen dolar, verinin açıklanmasının ardından 2.42 lira düzeylerine gerilerken, euro da 2.77 lira sınırından, 2.7486 liraya kadar indi.

        BAŞÇI 'İNDİRİME GİDİLEBİLİR' DEMİŞTİ!

        Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Ocak'ta yıllık enflasyonda 1 puanın üzerinde düşüş olması durumunda 4 Şubat'ta erken toplantı yapabileceklerini ve faiz indirimine gidebileceklerini söylemişti.

        ALKOL VE TÜTÜN HIZLI YÜKSELDİ

        Tüketici fiyatları kapsamında aylık en yüksek artış yüzde 4.19 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti. Endekste yer alan ana harcama gruplarından gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 3.52, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 2.52, ev eşyasında yüzde 2.01, eğlence ve kültürde yüzde 1.64 artış gerçekleşti. Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 6.98 ile giyim ve ayakkabı oldu. Ana harcama grupları itibariyle endekste düşüş gösteren bir diğer grup ise yüzde 0.56 ile ulaştırma oldu.

        Yıllık en fazla artış yüzde 13.06 ile lokanta ve oteller grubunda oldu. TÜFE'de, bir önceki yılın aynı ayına göre gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 10.97, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 9.77, giyim ve ayakkabı yüzde 9.14, ev eşyası yüzde 8.54 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıydı.

        Bunun yanında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0.33 artış gösterdi. Yıllık enflasyon üretici fiyatlarında yüzde 3.28 olarak gerçekleşti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ