Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bir çayımızı içmeden gitmeyin! - İş-Yaşam Haberleri

        İstanbul havalimanlarında transit yolcu sayısı 12 milyona ulaştı. Transit yolcuların turizm açısından büyük bir potansiyel barındırdığını düşünen Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ve havayolu şirketleri olmak üzere tüm kesimlere ‘ortak kampanya’ düzenleme çağrısı yaptı. TUROB Başkanı Timur Bayındır, Türkiye’nin 2023 turizm hedefleri dikkate alınarak bu fırsatın kullanılmasının çok gerekli olduğunu belirterek “Yıllık en az 1 milyon turist ve 1.8 milyar dolar ilave turizm geliri elde edebiliriz” dedi.

        ÖZEL VİZE VERİLEBİLİR

        Timur Bayındır, transit yolcuların turizm hareketine dahil edilebilmesi için şu önerilerde bulundu: “Transit yolcuların başta İstanbul olmak üzere ülkemizde transfer noktasıolarak kullandıkları havalimanlarının bulunduğu şehirlerde konaklaması için bazı uygulamalar yerinde olur. Örneğin Dubai, Çin gibi ülkeler bu tür ulaşım yapan kişilere 72 saat süre ile özel vize veriyor. Benzer uygulama Singapur’da da yapılıyor. Ülkemizde de transit yolcularını teşvik etmek için benzer bir uygulama harekete geçirilmeli.Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayolları tarafından bu projeyi desteklemek üzere, konaklama yapacak yolcuların devam uçuşlarına fiyat farkı uygulanmamalı.

        Bütün bunlar hayata geçirilebilirse başta Turizm Bakanlığı tarafından olmak üzere tanıtım kampanyaları düzenlenmeli. gerçekleştirilebilecek işbirlikleri ile transit uçan yolculara 1 gece konaklamalı avantajlı bilet fiyatı önerilmesi ve bu pakete bir şehir turunun da eklenmesi gibi uygulamalar olabilir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ