Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yabancı turisti iyileştirmek için koordine olduk - İş-Yaşam Haberleri

        Volkan YANARDAĞ/HT GAZETE

        Yurtdışından gelecek hasta turistler ile Türkiye’deyken rahatsızlanan yabancılara yönelik olarak ‘Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu’ oluşturuldu. Kurul, sağlık turizmi stratejisinden yabancı hastalar için uygulanacak fiyat listelerine kadar birçok alandaki iş ve işlemleri koordine edecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla “Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu” başlıklı bir genelge yayımlandı. Genelgeyle oluşturulan Kurul, Türkiye’ye yurtdışından gelecek hastalar ile ülkede konaklayan ve sağlık hizmetine ihtiyaç duyan turistlere yönelik olarak faaliyet gösterecek. Kurul, yabancı hastaların kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında alacakları sağlık hizmetleri ve güvenli bir şekilde transferlerinin sağlanmasına yönelik tedbirleri tanımlayacak, sağlık turizmi tanıtım ve stratejisinin geliştirilmesini, hizmet kriterlerinin belirlenmesini sağlayacak.

        BAŞKANI MÜSTEŞAR OLACAK

        Akreditasyonlara veri oluşturacak asgari hizmet sunum standartlarının tespiti, teşviklerin akreditasyon ile ilişkisinin kurulması, yabancı hastalar için uygulanacak fiyat listesinin oluşturulması ve yapılacak denetimlere ilişkin usul ve esasların belirlenmesi konularında önerilerde bulunacak olan kurul, bu kapsamdaki iş ve işlemleri koordine edecek. Kurul, Sağlık Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında toplanacak.

        ‘TEKLİF BİZDEN GİTTİ, MEMNUNUZ’

        TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu ile ilgili kendilerinin teklifte bulunduğunu belirterek “Çok memnunuz. Yabancı hastalar konusunda oluşturulacak çalışma gruplarına biz de katılacağız. Ayrıca tüm sektör temsilcileri de buralarda yer alacak” dedi. TÜRSAB’ın Sağlık Turizmi Raporu’na göre; yaklaşık 400 bin uluslararası hasta Türkiye’ye geliyor ve sağlık turizminden 2.5 milyar dolar sağlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ