Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakanlık o firmaları açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, ocak ayı sonu itibarıyla gerçekleştirilen 45 bin denetim sonucu 79 parti üründe taklit-tağşiş yapıldığı, 16 parti üründe ise ilaç etken maddesi bulunduğu tespit edildi.

        Bakanlık; tulum peyniri, kaymak, tereyağ, yoğurt, kuşbaşılı pide harcı, köfte, sucuk, bal, çikolata, enerji içeceği ve zeytinyağının aralarında bulunduğu ürünlerin üretiminde taklit ve tağşiş yapan işletmeler ve ürünlerini açıkladı.

        Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları, Bakanlığın internet sitesinde açıklandı.

        BİR UYARI DA SANAYİ BAKANLIĞI'NDAN

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, güvensizliği tespit edilen 9 ürün için toplatma kararı aldı.

        Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, toplatmaya konu ürünlerden ellerinde bulunanların, ürünün üreticisine başvurması gerektiği belirtildi.

        Açıklamada şu bilgiler verildi:

        "Bakanlığımızca 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanunun 11’inci maddesi kapsamında, güvensizliği tespit edilen ve haklarında piyasaya arz yasağı, toplatma ve bertaraf kararı verilerek mevzuat ile belirlenen süreçleri tamamlanan yaptırım kararlarına ilişkin bilgilere, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliğinin 10’uncu maddesine göre aşağıda yer verilmiştir.

        Bakanlığımızca, 4703 sayılı Kanun kapsamında güvensizlik nedeni ile alınan toplatma kararlarının mevzuat ile belirlenen süreçlerinin tamamlanmasını müteakip duyurulmasına devam edilecektir. Toplatmaya konu ürünlerden ellerinde bulunanların, ürünün üreticisine başvurması gerekmektedir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ