Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yunanistan ve Avrupa Birliği anlaştı - İş-Yaşam Haberleri

        Euro BölgesiBölgesi maliye bakanları, Yunanistan'ın mali programının 4 ay şartlı uzatılması konusunda anlaştı.

        Yunanistan'ın mali programın 6 ay uzatılması için dün resmen başvurmasının ardından olağanüstü toplanan EuroBölgesi maliye bakanları, anlaşmazsa gelecek ay nakitsiz kalacak Atina'yı kırmızı çizgilerinden geri adım atmaya zorladı.

        EuroBölgesi maliye bakanlarının ortak açıklamasında, mali programın 4 ay uzatılması karşılığındaYunanistan'ın geçmiş tüm taahhütlerine bağlı kalacağı, ekonomik toparlanmaya ve mali istikrara zarar verecek tek taraflı adımlardan kaçınacağı ve AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin oluşturduğu troykanın denetiminde tutulacağı kayda geçirildi.

        Ortak açıklamadaYunanistan'ın 4 ay vade uzatımı karşılığında yapacağı reformları Pazartesi günü troykaya sunacağı ve ancak onay alması halinde kredi akışının başlayacağı belirtildi.

        Açıklamada, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF için Atina'nın tepkisini çeken troyka yerine "kurumlar" ifadesi kullanıldı.

        Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, 4 aylık süreyi iyi değerlendireceklerini Atina'yla gelecekte ne tür bir angajmana girecekleri konusunda çalışmalara şimdiden başlayacaklarını belirtti.

        DijsselbloemYunanhükümetinin mevcut mali hedefleri tutturmak şartıyla farklı politikalar uygulayabileceğini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ