Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Merkez Bankasından açıklama geldi - İş-Yaşam Haberleri

        Merkez Bankası Şubat ayında yıllık tüketici fiyatlarıenflasyonunun Ocak ayındaki yüzde 7.24 seviyesinin üzerine çıkma ihtimaline rağmen dünkü faizkararının ardından bugün ekonomistlerle yaptığı toplantıda faiz indirimlerinin devam edebileceğimesajını verdi.

        Toplantıya katılan ve Reuters'ın görüştüğü beş ekonomist de TCMB yetkililerinin bugünküaçıklamalarından faiz indirimlerinin süreceği mesajını aldıklarını söyledi.

        Şeker Yatırım Ekonomisti Elif Gülay Girgin, "TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceklerimesajı alıyoruz. TCMB yetkilileri, küresel koşullar düşünüldüğünde eskisi kadar esnekliğe gerekolmadığını düşünüyorlar. Benim görüşüm Fed'den gelecek hamlelerle belirlenecek yeni küresellikidite koşulları TCMB'yi yeni döneme ayak uydurması için zorlayana kadar faiz indirimleridevam edecek" dedi.

        Merkez Bankası dün açıkladığı kararında politika faizini 25 baz puan düşürerek yüzde 7.50'yeçekerken, koridorun alt bandını 25 baz puan düşüşle yüzde 7.25'e, üst bandı ise 50 baz puandüşürerek yüzde 10.75'e çekti.

        Faiz kararı metninde de Ocak ayına göre önemli değişikliklere giden PPK, "Enflasyonun 2015yılının ortalarında hedefle uyumlu seviyelere geleceği" ifadesini metinden çıkardı.

        Girgin, bu ifadenin çıkarılmasının nedeninin TCMB yetkililerinin Şubat ayında yıllık TÜFE'deartış ihtimali görmeleri olduğunu söyledi.

        TCMB, ekonomistler ile yaptığı toplantıya ilişkin yayınladığı sunumda da enflasyondakidüşüşün kalıcı olması için para politikasında temkinli bir yaklaşım gerektiğine de dikkatçekerken, "Gıda ve enerji fiyatlarındaki artan oynaklığı da dikkate alan Kurul, faizoranlarındaki indirimin ölçülü tutulmasını uygun görmüştür" söylemini yineledi.

        Sunumda önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmeninhızına bağlı olacağı ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getirieğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki temkinli duruşun sürdürüleceğibelirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ