Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Konut kredi faizlerinin yüksek olması yatırımcıyı endişelendiriyor - İş-Yaşam Haberleri

        Ünsal EREKE / HT GAZETE

        Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme firması Emaar, İstanbul Çamlıca’da 2.3 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Emaar Square projesinin otel bölümü için The Address Hotel markasını Türkiye’ye getirdi. Konuyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Emaar’ın Bölge CEO’su Ozan Balaban, konutların metrekaresinin 5385 dolardan satıldığı Emaar Square projesinde 700 dairenin yüzde 78’inin satıldığını belirtti. Son dönemde artan dolar hareketlerinin dövizle satışın yapıldığı projedeolumsuzluk getirmediğini anlatan Balaban, “İstanbul ve Türkiye için bu projeyi gerçekleştiriyoruz.

        Yabancı satışı tabii ki önemli ama biz öncelikle Türk müşterileri hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Yüksek faiz oranlarının daha büyük bir sorun oluşturduğunu belirten Balaban, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Yüksek faiz bu ülkedeki en büyük sorunlardan biri. Türkiye gelişmiş bir ülke ama Afrika ülkelerindeki konut kredisi faiz oranları uygulanıyor. Allah’tan Türk insanı konut borcunu bir namus borcu olarak görüyor da geri ödemelerde bir sorun çıkmıyor. Ancak faizlerin düşmesi lazım. Eğer düşmüyorsa da kendimiz önlemler alıyoruz ve kolaylaştırıcı ödeme planları sunuyoruz.”

        'AVM'DE İSTİNYEPARK İLE CEVAHİR'İ BİRLEŞTİRDİK'

        AVM’de 150 bin metrekarelik kiralanabilir alan olduğunu ifade eden Ozan Balaban, “Burada lüks markaların yanı sıra Zara, Boyner, H&M ve Koton gibi ulaşılabilir markaları da toplamayı başardık. İstinyepark ile Cevahir’i birleştirdik. AVM içerisinde 105 restoran bulunacak. Şu anda yüzde 85’lik kiralama oranına ulaştık. Perakende alanlarının metrekare birim fiyatları 15-300 dolar arasında değişiyor” diye konuştu. ‘AVM’de İstinyepark ile Cevahir’i birleşti

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ