Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yunanistan'ın istediği, mali programının 4 ay uzatılması karşılığında Brüksel'e sunduğu reformlar paketinin kabul edildiği bildirildi - İş-Yaşam Haberleri

        Yunanistan Başbakanlık basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan'ın yapmayı taahhüt ettiği reformların ele alındığı bugünkü Avro Bölgesi toplantısında alınan kararın Yunan hükümeti tarafından "olumlu bir sonuç" olarak değerlendirildiği belirtildi.

        Açıklamada, bunun Avrupa Merkez Bankası'nın Yunanistan'a karşı olan tutumunun yumuşayacağı konusunda bir işaret olduğu ifade edildi. Brüksel'deki toplantıda, Avrupa ülkelerinin, Yunanistan'ın finansman sorununun çözümlenmesi konusunda ortak niyetinin ifade edildiği kaydedilen açıklamada, Avro Bölgesi'nin 20 Şubat'taki Yunanistan ile ilgili kararlarının uygulanmasının yolunun açıldığı belirtildi.

        Açıklamada ayrıca, bu kapsamda Yunanistan ile Avrupa kurumları arasında sürdürülecek çalışmaların Brüksel'de yürütüleceği belirtilerek, Yunan hükümetinin Avrupa ülkelerine sunduğu reform listesine eklenecek yeni maddelerle daha da büyütüleceği kaydedildi. Yunan medyasında yer alan, Yunanistan'ın Avrupalı ortaklarıyla sürdürdüğü müzakereleri Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in yerine Başbakan Yardımcısı Yanis Dragasakis'in üstleneceğine ilişkin haberlere de değinilen açıklamada bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, "Hükümetin müzakerelerle ilgili planlarında hiçbir değişiklik yok. Hükümeti Eurogroup'ta Maliye Bakanı Yanis Varufakis temsil ediyor" denildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ