Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam CHP'den kamu taşınmazları üzerindeki tasarrufun genelgeye bağlanmasına iptal davası - İş-Yaşam Haberleri

        CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, kamu taşınmazların kiraya verilmesi ya da satışının genelgeyle Başbakanlığın iznine bağlanmasının iptali istemiyle Danıştay’a başvurdu.

        Ayaydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na "Başbakanlıktaki bu mekanizmadan haberiniz var mı?" diye sordu.

        CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

        Ayaydın, Başbakanlığın kamu kurum ve kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50’sinden fazla olan kamu şirketlerinin her türlü taşınmazların kiraya verilmesi, satışı, devri ve takası gibi her türlü işlemlerin kanuna aykırı olarak bir genelgeye bağlanmış olmasının iptali istemi ile Danıştay’a yürütmenin durdurulması ile ilgili iptal davası açtığını söyledi.

        Kamu kurum ve kuruluşlarının taşınmazların satış, devir ya da kiralanmalarının yasalarla belirlendiğini ifade eden Ayaydın, bu yetkilerin kanunlara aykırı olarak genelgeyle başbakanlığın iznine bağlanmasının hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Ayaydın, “Kamuda herhangi bir taşınmazı satın almak veya kiralamak için başvurulduğunda ilgili kurum bununla ilgili nihai izni vermek için Başbakanlığa gönderiyor. O talep sahibinin kendi talebinin akıbetini öğrenmek için bile Başbakanlıkta oluşturulan bir mekanizmanın var olduğu artık yüksek sesle dile getirilmeye başlanmıştır” diyerek iddialar karşısında harekete geçtiklerini söyledi.

        Ayaydın, "Çünkü talep sahiplerinin mağduriyeti sözkonusu" dedi.

        BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA: BU MEKANİZMADAN HABERİNİZ VAR MI?

        Ayaydın, Başbakan Davutoğlu’na şu şekilde çağrıda bulundu: “Başbakanlıkta oluşturulan bu mekanizmadan haberiniz var mı? Eğer haberiniz varsa gereğini yapmanız gerekmektedir. Eğer haberiniz yoksa o zaman lütfen bu konuyu gündeminize alın. Maden sahaları dahil olmak üzere kamunun her türlü arazisinin, gayrimenkullerinin satışı ve kiralanması gibi işlemlerde oluşan mekanizmayı bir an önce bitirin ve yatırımcıların önünü açın.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ