Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 2015’in en iyi 10 havalimanı - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Güntay ŞİMŞEK / HT CUMARTESİ

        Her gün milyonlarca yolcu havalimanlarını kullanıyor. Keyifli bir uçuşun başlangıç noktası olan havalimanları, bu sebeple 15 yıl öncesine oranla daha donanımlı ve yolcuların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere birbirleriyle rekabet ediyorlar.

        2

        Havalimanlarının birbiriyle yoğun rekabetini iyi değerlendiren havacılık endüstrisinde araştırma ve değerlendirme yapan İngiltere merkezli Skytrax’ın, 1999’da başladığı havalimanı değerlendirme raporu, bu yüzden her sene merakla bekleniyor. Bu sene 112 milletten, yaklaşık 13 milyon yolcunun katıldığı anketlerde 550 ayrı havalimanı, 39 farklı parametrede incelendi.

        3

        Anketler sonucunda Singapur Changi 2015’in de en iyi havalimanı oldu. Güney Avrupa’daki en iyi havalimanları listesinde 6’ncı olan Türk Hava Yolları’nın ana merkezi Atatürk Havalimanı ise dünyanın en iyi 100 havalimanı arasında 71’inci sırada yer alıyor. İşte dünyanın en iyi 10 havalimanı.

        4

        1) Singapur Changi Bahçeleri, havuzları ve doğal alanlarıyla tanınan Singapur Changi, son derece konforlu ve temizliğiyle dikkat çekiyor. Singapur Havayolları’nın da merkezi olan havalimanı, 1981’de hizmete girdikten sonra kendini yenileyip geliştirmeye devam ediyor. Geçen yıl yaklaşık 54 milyon yolcuyu ağırlayan havalimanı, yeşille barışık mimarisi, her sınıftan yolcuya yönelik hizmetleriyle lider durumda. En iyi alışveriş yapılacak ve yemek yenebilecek havalimanları listesinde ise 2’nci sırada yer alıyor.

        5

        2) Seul Incheon Güney Koreli havalimanı geçen yıl, 7.71 milyon aktarma olmak üzere tam 41 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı. Incheon Havalimanı’ında duş imkânı, masaj koltukları, uçuş arasında dinlenmek için yatar koltuklar yolculara ücretsiz sunuluyor.

        6

        3) Münih Münih Havalimanı, 1992’de hizmete girdikten sonra gelişimini sürdürmeye devam etti. Avrupa’nın da en iyi havalimanı olan Münih, ayrıca en güzel vakit geçirilecek havalimanları listesinde 3’üncü sırada. En iyi alışveriş yapılacak havalimanları arasında ise ilk 10’da yer alıyor.

        7

        4) Hong Kong En fazla insan yoğunluğunun yaşandığı havalimanı özelliğini taşıyan Hong Kong, 2014’te 63.4 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı. Havalimanı aynı zamanda dünyanın en güzel yemeklerinin bulunduğu kategoride ise lider.

        8

        5) Tokyo Haneda Geçen yıl 6’ncı sırada olan Tokyo Haneda Havalimanı, bu sene kalitesini bir basamak yükseltenlerden. Boş zamanı en iyi değerlendirme ve en iyi keyifli alışverişin adreslerinin verildiği listelerde de kendisine ilk 10’da yer buluyor. Geçen yıl yaklaşık 60 milyon yolcu kullandı.

        9

        6) Zürih Geçen yıl 8’inci olan Zürih Havalimanı, bu sene 2 basamak yukarı çıktı. Ayrıca Avrupa’nın en iyi 2’nci havalimanı oldu.

        10

        7) Central Japan Japonya’nın Tokoname kentinde bulunan havalimanı, 2014’te ilk onda yer almazken bu sene kendisini 7’nci sıraya yerleştirdi.

        11

        8) Londra Heathrow Transatlantik uçuşlarında en önemli aktarma merkezi olan Heathrow, en iyi alışveriş yapılacak havalimanlarının zirvesinde. En iyi yemeklerin bulunacağı 3’üncü ve gelişme gösterenlerin ise 5’inci sırasında yer alıyor.

        12

        9) Amsterdam Schiphol Bu sene listede en büyük düşüş gösteren havalimanı olarak dikkat çekiyor. 2014’te 5’inci sırada yer alan Schiphol, tam 4 basamak geri gitmiş. Buna rağmen en kolay, konforlu zaman geçirilen ve alışveriş yapılan havalimanları listelerinde kendisine ilk 10’da yer bulmuş.