Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ruslar nereye gidecek? - İş-Yaşam Haberleri

        Rusya’da yaşanan ekonomik kriz turistlerin tatil programlarını da önemli ölçüde etkileyecek. Rusya Federal İstatistik Servisi’nin verilerine göre gelirleri yüzde 10 düşen Ruslar, yurt dışı tatil programlarını iptal edecek ya da daha ucuz olan destinasyon ve paketlere yönelecek.

        Zengin Ruslar lüks tur paketleri ile daha çok Avrupa’ya gidiyor. The Moscow Times’ın haberine göre Avrupa’yagiden zengin Rusların, bu yıl Türkiye ve Mısır’a yönelme ihtimalleri var. Türkiye’ye giden Rus turist sayısında önemli düşüş beklense de Avrupa’dan yönelecek turistler zararı asgariye indirebilir.

        Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Sözcüsü İrina Tyurina, 2015’te Rusların yüzde 50-70 civarında daha az yurt dışına turizm amacı ile çıkacağını söyledi. 2014’te 30’dan fazla tur operatörünün iflas etmesi nedeniyle güvenlik birimleri kontrolleri sıklaştırdı.

        ŞİMDİDEN DÜŞÜŞLER BAŞLADI

        Rus turistlerin her zaman ekstra harcama sevdiğini, alış-veriş, bar, restoran ve diğer alanlara da para harcadığını kaydeden Tyurina, özellikle Avrupa’ya giden Rus turistlerin ortalamanın çok üzerinde masraf yaptığını söyledi. Rus turistlerin Hırvatistan’da günlük ekstra harcamaları kişi başına 183 doları bulurken, Almanların ekstra harcamaları 54 dolarda kaldı. Rusya’da yaşanan kriz nedeni ile en çok Avrupa destinasyonu etkilenecek. Özellikle 1 milyonun üzerinde Rus turist ağırlayan Yunanistan, İspanya ve İtalya en çok etkilenecek ülkeler olarak gösteriliyor. Almanya ve Fransa ve Çek Cumhuriyeti’nde şimdiden düşüşler başladı.

        Ancak daha ucuza tatillerin geçirilebildiği Bulgaristan ve Karadağ gibi ülkelere giden turist sayısında azalma yok. Rusya ve Avrupa Birliği ülkeleri arasında Ukrayna krizi nedeni ile yaşanan soruna değinen Tyurina, "Bir paradoks oluştu. Bir taraftan Brüksel’in Rusya ile ilişkileri kötüye gidiyor. Diğer taraftan AB ülkeleri daha fazla Rus turist talep ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Kırım alternatifinin devreye girmesi ve iç turizme sağlanan mali destekler, Rusların iç destinasyon tercihini etkileyecek. Türkiye’ye geçen yıl 4,4 milyon Rus turist gitmişti. 2015 için bu rakamın 1 milyon civarında azalması bekleniyor. 'Her şey dahil sistem' ve 'kaliteli hizmet' gibi artılar, Rus turistler için Türkiye’nin öne çıkmasını sağlıyor.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ