Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İzmir’in 1 milyarlık fuar merkezi açılıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Ali Arda PERK-HT GAZETE

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 25 Mart’ta kapılarını açacak olan Fuar İzmir’i basına anlattı. Kocaoğlu, projenin 400 milyon liraya mal olduğunu, bağlantı yolları ve otel inşaatı ile birlikte projenin 1 milyar lirayı bulacağını söyledi. Kocaoğlu “Böyle bir projeyi başarmanın ve bunu sadece öz kaynaklarımızla yapmanın haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bizim bu inşaata harcadığımız demirle, Fransa Paris’te bulunan 5 tane Eyfel Kulesi inşa edilebiliyor. Bu dev bir proje” diye konuştu.

        İLK ETAPTA 400 MİLYON TL

        Şato Konukevi’nde gerçekleşen toplantıda, önümüzdeki hafta 21’inci Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’yla birlikte hizmete girecek olan Fuar İzmir’i anlatan bir sunum yapıldı. Göreve geldiklerinden bu yana hedeflerininyerelde kalkınma olduğunu ifade eden Kocaoğlu, İzmir’in ana sıçramasını hizmet, turizm ve kültür sanat sektöründe yaptığını söyledi. Kongre sektörü için de çalıştıklarını kaydeden Kocaoğlu, Fuar İzmir’i bitirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Kocaoğlu şöyle konuştu: “En önemli isteklerimizden biri olan Fuarİzmir’i 25 Mart’ta tüm dünyayla paylaşacağız. Böyle bir projeyi başarmanın, 400 milyon TL harcamanın ve bunu sadece öz kaynaklarımızla yapmanın haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Ayrıca ESBAŞ ile İZBAN istasyonu arasına yapacağımız monoray ve trampet kavşak ile yatırımımızın tahmini değerinin 600 milyon liraya çıkacağını hesaplıyoruz. Büyüyecek holler, kongre ve otel hariç olarak söylüyorum. Onları da yapınca yaklaşık 1 milyar liralık bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

        DEV PROJEDE İNŞAAT ALANI 240 BİN METRE KARE

        Tesis için örnek de veren Kocaoğlu, “Bizim bu inşaata harcadığımız demirle, Fransa Paris’te bulunan 5 tane Eyfel Kulesi inşa edilebiliyor. Bu dev bir proje. 240 bin metrekare inşaat alanı mevcut” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ