Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ‘Şampiyonlara’ 150 milyon Euro - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL-HT GAZETE

        Şampiyonlar Ligi’ne 3 yıllık sponsor olacak Türk Hava Yolları’nın, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’ne (UEFA) toplam 150 milyon Euro ödeyeceği ileri sürüldü. THY, meblağ konusunda bir açıklama yapmazken, Inside World Football internet sitesi, Şampiyonlar Ligi’nin mevcut sponsorluk anlaşmalarında sezonluk ücretin 55 ila 65 milyon Euro arasındaolduğuna dikkat çekerek, THY’nin yapacağı 3 yıllık anlaşmanın bedelinin 150 milyon Euro olacağı belirtildi. Habertürk’e konuşan THY yetkilileri, görüşmelerin hâlâ sürdüğünü belirtirken, 150 milyon Euro iddialarını ise yalanlamadı.

        ‘5 ANA SPONSORDAN BİRİ OLACAĞIZ’

        Yetkililer, anlaşma sonrasında THY’ninŞampiyonlar Ligi’nin 5 ana sponsorundan biri olacağının altını çizdi. Devler Ligi’nin halihazırdaki sponsorları arasında Heineken, Gazprom, Nissan, Playstation, Unicredit ve Mastercard bulunuyor. THY, 2014 yılında reklam ve tanıtıma 370 milyon lira harcamıştı.

        THY’DEN ‘ŞAMPİYONLAR LİGİ’ UÇAĞI GELİYOR

        Sponsor olduğu organizasyonlara ve takımların renklerine göre uçaklarını boyayan THY, bir uçağını Şampiyonlar Ligi logosuna göre boyayacak. Bu arada havacılık meraklısı olan grafik tasarımcısı Fırat Çimenli'nin, bir THY uçağına giydirdiği Şampiyonlar Ligi tasarımı sosyal medyada büyük ilgi gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ