Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Başbakan Ahmet Davutoğlu teşvik paketini açıklıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Maaşı bin TL'nin altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen 100 lira zam yapacağız. Yine maaşı bin ile bin 100 TL arasında olan emeklilerin maaşını da bin 100 liraya tamamlayacağız" dedi.

        Başbakan Davutoğlu, haftalık olağan AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere seslendi. Emeklilere de müjde veren Davutoğlu, "62. Hükümet olarak da ekonomide önemli hamlelerin değişik sektörlerdeki boyutlarını kamuoyumuzla paylaştık. 25 öncelikli dönüşüm programını Kasım, Aralık, Ocak ayında ilan ettik. İnşallah önümüzdeki aylarda bu programların ilk etki analizlerini kamuoyuyla paylaşacağız. Aynı şekilde kamuoyumuzun yakından takip ettiği esnaflarımıza, kobilerimize, birçok sektörde çalışanlarımıza müjdeler verdik. Önümüzdeki dönemde de İnşallah Türkiye'de ekonomik verimlilik devam edecek. Türkiye'nin kalkınması her ne surette olursa olsun hızlanarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

        "EMEKLİLERE 100 LİRA ZAM YAPACAĞIZ"

        "Her grup toplantısında artık bir müjde verdiğimiz için son grup toplantısındaki müjdemizi de emeklilerimizle ilgili olarak paylaşmak istiyorum" diyen Davutoğlu, "Olmayan bir parayı dağıtan Kılıçdaroğlu değil, olan ve bereketlenen bir hazineden, bütçeden gelir bozulmadan emeklilerimize el uzatan bir hükümetin adımıdır. Biliyorsunuz Temmuz ayında emeklilere rutin olarak TÜFE oranında bir zam yapılacak. Bu artıştan sonra maaşı bin TL'nin altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen 100 lira zam yapacağız. Yine maaşı bin ile bin 100 lira arasında olan emeklilerin maaşını da bin 100 liraya tamamlayacağız. Yani bir emeklinin 800 lira maaşı varsa 900 lira olacak, bin liraya kadar da bu 100 liralık artışla sağlanacak, bin 20 lira maaşı varsa veya bin 30 lira o da bin 100 liraya tamamlanacak. Aradaki denge de muhafaza edilecek. Bu oranlardan emeklilerimizin yaklaşık yüzde 60'ı istifade etmiş olacak. Yine bütün emeklilerimizi kapsayacak şekilde ticari faaliyette bulunan emeklilerimizde aylık yüzde 15 oranında sosyal güvenlik destek primi kesiliyordu, bu kesintiyi de yüzde 10'a indiriyoruz. 628 binden fazla emeklimizin yararlanacağı bu düzenlemeyle emeklilerimizin aylıklarında ortalama en az 50 TL bir artış sağlanacak" açıklamasında bulundu.

        "İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA VERİLEN 145 LİRAYI 245 LİRAYA ÇIKARIYORUZ"

        Başbakan Davutoğlu yine özellikle ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için önemli bir müjdeyi daha paylaşarak, "Şu an ülkemizde 571 bin vatandaşımız aylık 145 lira, 65 yaş aylığı alıyor. Biz iktidara geldiğimizde bu 20-25 lira civarındaydı, şimdi 145 lira. 65 yaş üzerindeki ihtiyaç sahibi 571 bin vatandaşımız 145 lirayı 245 liraya çıkarıyoruz" dedi.

        Başbakan Davutoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

        "Burada iki hususu vurgulamak istiyorum: Birincisi, emeklilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için bu adımlarımız kesinlikle bütçe dengelerini zorlayan adımlar değildir. Aksine bu teklif ilk olarak Kasım ayında gündeme geldiğinde ve arkadaşlarımızla tartıştığımızda bütçe yapılanması da göz önüne alınarak 'bütçeden sonra bu adımları atalım' diye düşündük ve bütçe dengelerimizde herhangi bir olumsuzluk olmayacak şekilde aylardır bunun çalışması yürütülüyor, etki analizleri yürütülüyor özellikle de piyasalarımız bunu vurgulayarak söylüyorum, biz hiçbir zaman seçim uygulamadık, uygulamayacağız, popülizme düşmedik, düşmeyeceğiz. Buradan Kılıçdaroğlu'na hitaben de söylüyorum, dikkat ederseniz güzel bir Silifke 'aslı yok yaylasında kırk sürü koyunum var benim, herkes kendi kesesinden yesin, içsin saltanatım var benim.' Kılıçdaroğlu başkasının kesesinden saltanat kurmaya çalışıyor. Kendi dağıttığı, bozduğu SSK dengelerini AK Parti derleyip toparladı ve bu dengeyi bir yere getirdi. Şimdi onun üzerinden emeklilerimizi ve sosyal kesim vatandaşlarımızı tahrik etmeye çalışıyor. İşte onun hayali buradan emeklilerimize sesleniyorum, bu hayalleri kapılmayın. Nasıl onun başbakanlık hayali bu ülkede muhal ise onun verdiği bir takım vaatler de bu ülkede muhaldir, olması mümkün değildir çünkü başbakan olması da sadece hayaldir. Geçmişini bildiği için Noter'den kağıt alıp getiriyor, biz hiç kimseye gitmedik, sadece millete gittik, bizim Noterimiz de millettir.

        Yine İnşallah önümüzdeki günlerde çok kapsamlı dün ilgili bakan arkadaşlarımızla birlikte son şeklini verdiğimiz üretim ve istihdamı artırarak reel sektörü büyütme yönündeki çalışmalarımızı da yarın kamuoyumuzla paylaşacağız. Türkiye bir daha IMF'ye borçlu bir ülke haline getirilemeyecek, Türkiye bir daha demokrasi malulü bir ülke haline getirilemeyecek, Türkiye bir daha Anayasası Meclis dışında yazılmış bir ülke haline getirilemeyecek. 7 Haziran'dan sonra bu ülkenin Anayasasını da bu Meclis yazacak ve bu Meclis'in kalbindeki AK Parti grubu yazacak, Anayasanın içindeki başkanlık düzenlemesini de yine AK Parti Grubu belirleyecek. Bu çerçevede de Türkiye'yi 2023'e yine AK Parti kadroları taşıyacak. Bir kez daha 22., 23., 24. Dönem ve bu davaya hizmet etmiş bütün milletvekili arkadaşlarıma, rahmetli olanlara rabbimden rahmet diliyorum, yaşayanlara sağlıklı uzun ömür diliyorum, bütün milletim adına teşekkürlerimi, minnetlerimi ifade ediyorum. İnşallah 7 Haziran'da bulunduğunuz illerden güzel haberlerle birlikte olmaya devam edeceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ