Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye karanlığa büründü! - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'nin farklı illerinde elektrikler kesildi. İnternet erişiminde de sıkıntı yaşandı. Sıkıntı halen sürüyor. İstanbul'da vatandaşlar metroda mahsur kaldıkları yönünde mesaj atıyor.

        Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır" denildi.

        Öte yandan trafik ışıklarının çalışmaması trafiğinin kilitlenmesine neden oldu.

        Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, başta İstanbul olmak üzere birçok kentte hayatı felç etti. İstanbul'da yoğunluk nedeniyle Bedaş'ın sitesine de ulaşılamazken, Ankara, Trabzon, Aydın, Edirne, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Tunceli, Elazığ, Bilecik ve Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.

        İADE BİLETLERİ METROBÜSTE GEÇERLİ DEĞİL

        Tüm metro ve tramvay seferleri durdu. Elektriğin saat 10.40'da kesilmesi sonrası duraklardaki yolculara biletleri iade edildi. Ancak iade biletlerinin metrobüslerde geçerli olmaması yolcuların tepkisini çektiMetro ve tramvay duraklarında yolcuların bir kısmının bekleyişi sürerken bazı duraklarda yoğunluk oluştuğu gözlendi.Enerji yeniden sağlanır sağlanmaz seferlerin başlayacağı bildirildi.

        Kesinti sebebiyle Atatürk Havalimanı’nda yolcuların metroya gitmemesi yönünde anons yapıldı. Metro girişleri kapatıldı.

        ‘SIKINTI TEİAŞ’DAN KAYNAKLI’

        Konu ile ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım’dan yapılan açıklamada, sıkıntının kaynağında TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun bulunuyor. İstanbul’un bazı bölgeleri yanı sıra Türkiye’nin bazı illerinde de benzer sıkıntı yaşanıyor.

        TEİAŞ: SORUN 10:36'DA YAŞANDI

        TEİAŞyetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

        ANKARA'DA METRO VE HIZLI TREN DURDU

        Ankara’da metro seferleri ile hızlı tren seferleri durdu, trafik sinyalizasyon sistemi çalışmıyor. Metro seferlerinin durması nedeniyle metroda uzun kuyruklar oluştu.

        BEDAŞ'IN SİTESİ ÇÖKTÜ

        BEDAŞ’ın “kesinti” sayfası yoğunluk nedeniyle çökmüş durumda

        KOCAELİ'DE DE ELEKTRİKLER GİTTİ

        Kocaeli'deki yerel sitelerin haberinde kentte de elektriklerin gittiği belirtildi. Bir sitede yer alan haberde, "Kent genelinde büyük elektrik kesintisi yaşanıyor. Saat 10.30 sularında kentin büyük bir bölümünde elektrikler gitti. Kesinti nedeniyle pekçok fabrikada üretim durmuş durumdu. Kesintinin bir patlama sonrası kaynaklandığı iddia edilirken henüz SEDAŞ'tan bir açıklama yapılmış değil" denildi.

        GEDİZ ELEKTRİK'TEN AÇIKLAMA

        Ege Bölgesi'nin bazı illerine elektrik dağıım hizmeti veren Gediz Elektrik A.Ş., Türkiye geneli elektrik kesintisi hakkında bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, "Sayın abonelerimiz. Ulusal elektrik

        sistemindeki arızadan dolayı bölgemize enerji verilememektedir." denildi.

        SOSYAL MEDYAYA FARKLI İLLERDEN MESAJ YAĞIYOR

        Sanırım istanbul genelinde elektrikler kesik ??

        -Ankara ORAN Sitesi'nde elektrikler kesik..186 bozuk, aranmiyor. Surekli kesintiler oluyor 1 haftadir. Yetti artik. Ilgilen

        -Ankara'da Kızılay'da elektrikler kesildi.

        -Denizli de elektrikler kesildi,neler oluyor...

        -Eskişehir'de de elektrikler yok

        -Konya'da elektrikler gitti, buraya baktım şaka gibi TR nin bir çok yerinde ayni anda gitmiş...

        -Manisa Soma, an itibariyle elektrikler yok.

        -17 Ağustos 1999 yılından sonra ilk kez Türkiye'de sistem çöktü olarak adlandırılıyor elektrik kesintisi

        -Bursa Gemlik elektrikler yok-çankaya'dan kızılay'a kadar elektrikler yokmuş metro çalışmıyo

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ