Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TOFED'de olağanüstü Genel Kurul heyecanı - Makro Ekonomi Haberleri

        Yolcu taşımacılığı sektörünün lokomotifi konumunda bulunan ve 2005 yılında Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk tarafından kurulan TOFED’in olağanüstü genel kurulu 25 Kasım 2008 Salı günü gerçekleşecek.

        Bünyesinde 65 derneği barındıran TOFED’in olağanüstü kongresinde toplam 405 delege oy kullanacak.

        Büyük İstanbul Otogarı kongre merkezinde saat 12’de gerçekleştirilecek olan olağanüstü genel kurulda Tüzük değişikliğinin yanı sıra başkan seçimi de yapılacak.

        Deniz ve Hava ulaşımına tanınan imkanların aksine, Karayolu Yolcu Taşımacılığı yapan otobüs firmaları ile otobüs sahiplerinin yıllardır çözüm beklediği, akaryakıtta ÖTV ve KDV indirimi için daha önce hükümet nezdinde girişimlerde bulunan ancak bir sonuç alamayan TOFED yönetimi, SHELL ile masaya oturarak Otobüs sahiplerine indirimli akaryakıt temini yolunu açmaya çalıştı.

        Bu girişimler sonucu SHELL ile imza aşamasına gelen TOFED yönetiminin bu anlaşmayı imzalayabilmesi için tüzük değişikliği yapması gerekiyordu. TOFED’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, olağanüstü kongre kararıyla birlikte istifa etmiş ve yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

        Daha önce TOFED başkanlığına aday olduğunu açıklayan Yönetim Kurulu üyesi Rüştü Terzi kongrede tek aday olarak seçime girecek. Tüzük değişikliği ve başkan seçimiyle birlikte ayrıca 60 Genel Yönetim Kurulu üyesi de belirlenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ