Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 3 ayda 17 kilo verdi - Makro Ekonomi Haberleri

        Doktor kontrolünde 21 gün boyunca sadece su içti. Herhangi bir şey yememesine rağmen her gün 10 kilometre yürüyüş yaptı. Gösterdiği gayret sayesinde 105 kilodan 88 kiloya inmeyi başardı. Eskiden uğraştığı dağcılığa yeniden dönmeye hazırlanan Kayserili sanayici, temmuz ayında Ağrı Dağı'nın zirvesine tırmanacak. Toplumda şişmanlık giderek yaygınlaşırken, zayıflamak isteyenler diyet ve rejim programlarına yöneliyor. Büyük umutlarla başlanan diyetler genellikle başarısızlıkla sonuçlanıyor. Diyete sabredip netice alabilenlerin sayısı oldukça az. Başarıyı yakalayabilen az sayıdaki kişiden biri de ünlü işadamı Hacı Boydak. Bitmek bilmeyen davetler, toplantılar ve iş yemekleri yüzünden sürekli kilo alan işadamı, bayileriyle gittiği Brezilya'da 105 kiloya ulaştığını görünce kilo sorununa nokta koyma kararı almış. Kendi kendine, 'Ne olursa olsun fazla kilolarımdan kurtulacağım.' sözü veren Boydak, ilk iş olarak yüksek kalorili gıdaları hayatından çıkarmış. Artık birbirinden lezzetli ancak bir o kadar da ağır Kayseri yemekleri yerine sofrasında yeşilliği tercih ediyor.

        Ağır bir diyet ve spor programına başlayan ünlü sanayici, 3 aydır her gün 10 kilometre yürüyüş yapıyor. Sadece ilk iki gün zorlandığını belirtirken, diğer günlerin rahat geçtiğini ve sporu kesinlikle aksatmadığını dile getiriyor. Boydak, diyetinin ilk 21 gününü doktor kontrolünde sadece suyla geçirmiş. Kendini iyi hissetmediğinde bir iki çay kaşığı bal yemiş. Ancak bu tip diyetler çok önerilmiyor. Yapıldığı takdirde de mutlaka doktor nezaretinde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu zahmetli sürecin sonunda tam 17 kilo veren işadamı, daha önce işten başka bir şey düşünmezken şimdi hayat düzenini de tümüyle değiştirdi. Boydak, geldiği noktayı şöyle özetliyor: "Haftada 5 gün sabah yürüyüşü yapıyorum. Artık çok rahatım. Televizyonlarda faydalı haber programlarını takip ediyorum. Dizi seyrediyorum. Eşim ve çocuklarımla birlikte sinemaya gidiyoruz. Zaman zaman maçları da takip ediyoruz. Sosyal aktivitelere daha fazla zaman ayırmaya başladım. Eş dost ziyaretlerini artırdım."

        Hacı Boydak, ara verdiği dağcılığa yeniden başlamaya hazırlanıyor. İki yıl önce Erciyes Dağı'na zirve tırmaşı yaptıktan sonra düşerek ayağını inciten işadamı, diyetin ardından Türkiye'nin en yüksek dağını gözüne kestirmiş. Temmuz ayında Ağrı Dağı'na tırmanmaya karar veren Boydak, "Allah kısmet ederse şimdi hedefimiz Ağrı Dağı'nın zirvesi. Dağcılık Federasyonu başkanımızla sözleştik. 26 kişilik arkadaş grubuyla temmuz ayının sonlarına doğru Ağrı'ya zirve yapacağız." diyor. Hacı Boydak, bugünlerde motor sporuna merak salmış. Yeni bir motor siparişi verdiğini belirten Boydak, gençlik yıllarındaki tutkusunu hayata geçireceğini anlatıyor: "Önümüzdeki günlerde motosikletim geliyor. Hafta sonlarında eşimle motosiklet kullanacağım. Ona da bir kask aldım. Beraber gezeceğiz."

        Cumhurbaşkanı'nın sofrasında yiyecekler dururken su içtim

        Zayıflama programlarının en can alıcı noktası sabretmekten geçiyor. Bu konuda Hacı Boydak önemli bir sınav vermiş. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yemen Cumhurbaşkanı onuruna verdiği yemeğe katılan Boydak, diyet programını Çankaya Köşkü'ndeki mükellef sofrada bile bozmamış. Boydak, Köşk'teki yemekte birbirinden lezzetli yiyeceklerin tadına bile bakmadan sadece su içtiğini söylüyor. Gösterdiği sabrın meyvelerini aldığını ifade eden Boydak, "İnsan istedikten sonra hiçbir zorluk tanımıyor. Cumhurbaşkanı'nın davetinde çok güzel yemekler hazırlanmıştı. Ama ben iki bardak suyla yetindim. Nasıl insanlar Ramazan ayında sabrediyorsa, orada da sabrettim. Diyetin en uygunu Peygamber Efendimiz'in sünnetini uygulamak. Midemizin 3'te birini suya, 3'te birini yemeğe ve 3'te birini de havaya ayırdığımız zaman sorun yok." şeklinde konuşuyor.

        Eskiden 10 saat uyurdum şimdi beş saat yetiyor

        Hacı Boydak, uyguladığı diyetin sadece kilo verdirmekten öte uyku düzenini de iyileştirdiğini anlatıyor. Daha önce 10 saat uyumasına karşın sabahları yorgun kalktığını vurgulayan Boydak, "Geceleri uyku sorunu yaşıyordum. Rahatsızdım, sürekli yorgunluk çekiyordum. Şimdi günde 5 saatlik uyku yetiyor. Kendimi gayet iyi ve dinç hissediyorum." ifadelerini kullanıyor. Boydak, uykudan tasarruf ettiği süreyi artık yürüyüşe, kitap okumaya ve eş-dost ziyaretlerine ayırdığını aktarıyor. Hacı Boydak, sabahları çıktığı yürüyüşlerde de arkadaşlarıyla birlikte yaban hayvanları için araziye kemik, yem ve simit bıraktıklarını, bundan çok keyif aldıklarını kaydediyor.

        ZAMAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ