Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Habertürk, Doğan'ı Full'den etti - İş-Yaşam Haberleri

        HT EKONOMİ

        Habertürk’ün dün manşetinden duyurduğu Mali Polis ile Masak’ın European Tabacco şirketini ‘yurtdışı ticaretle terör örgütüne kaynak sağlamak’ suçlamasıyla mallarına el koyması olayı üzerine Doğan Holding, aynı çatı şirket kuruluşları arasında bulunan FULL Akaryakıt’ın satın alma sürecini askıya aldı.

        Alınan bilgilere göre 29 Kasım 2012 tarihinde yapılan operasyonlar sonrasında FULL’un hisselerine tedbir konulması nedeniyle geleceğe yönelik belirsizlik içermesi nedeniyle Doğan Grubu satın almayı rafa kaldırdı. Doğan Holding ile FULL’ün sahibi durumunda bulunan Arista Yatırım ve Yönetim

        Holding arasında 15 Ekim’de ortaklık sözleşmesi imzalanmış, Doğan tarafı Arista’ya 28 Aralık tarihine kadar yüzde 60’ına 175 milyon dolar ödemeyi taahhüt etmişti.

        Doğan Holding’ten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada FULL ile ortak olunmadığı ifade edilerek, “Son gelişmeler üzerine, olayın içeriği tam olarak anlaşılıncaya kadar hisse devrine yönelik çalışmalar askıya alınmış ve ertelenmiştir” ifadesine yer verildi. Açıklamada şunlara yer verildi:

        Doğan Holding açıklaması

        “Bugün bazı İnternet Sitelerinde, Full Petrol ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Full")'nin Şirketimizin ve/veya Grubumuzun bir iştiraki olduğu şeklinde anlaşılabilecek yanlış ve yanıltıcı haber ve yorumlar yer almıştır. Söz konusu haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Hali hazırda Şirketimizin veya Grubumuz Şirketlerinin Full ve adı geçen şirketin doğrudan/dolaylı ortakları ile herhangi bir iştirak veya ortaklık ilişkisi bulunmamaktadır. Daha önce, 15.10.2012 tarihinde yapmış olduğumuz Özel Durum Açıklaması'nda da açıkça belirttiğimiz üzere, Full'ün sermayesinin %60'ını

        temsil eden hisse senetlerinin alımı konusundaki çalışmalar henüz sonuçlanmamıştır. Basından öğrenilen son gelişmeler üzerine, olayın içeriği tam olarak anlaşılıncaya kadar hisse devrine yönelik çalışmalar askıya alınmış ve ertelenmiştir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ