Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yapı Kredi Başekonomisti Cevdet Akçay, Gezi ve FED'in Türkiye ekonomisinin hızını kestiğini söyledi - İş-Yaşam Haberleri

        Üçüncü çeyrekteki 4.4’lük büyüme rakamını değerlendiren Koç Finans ve Yapı Kredi Başekonomisti Cevdet Akçay, mayıs ayı sonunda başlayan Gezi olaylarını işaret ederek, “Gezi olmasaydı 4.8’i devirirdik biz” açıklaması ile dikkat çekti. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin düzenlediği zirvede konuşan Akçay, Türkiye’ye karşı gelişen algı problemi nedeniyle Türkiye’nin maça 1-0 yenik başladığını belirtti. Akçay, “Bir çabayla önce beraberliği getirmemiz lazım. Sonra da galibiyete odaklanmamız lazım. Efor gerektiren bu işi başarmak için daha çok çalışmalıyız” dedi.

        ‘BİZİMLE DALGA GEÇİLDİ’

        Üçüncü çeyrek rakamları ile ilgili sene başında tahminlerinin yüzde 4.8 olduğunu dile getiren Cevdet Akçay sözlerine şöyle devam etti: “Dalga geçildi bizimle… ‘Nereden uçuyorsunuz, nasıl bu kadar büyüyecek’ diye. Gezi olmasaydı 4.8’i devirirdik. Gezi ve FED’in varlık alımlarını durdurması operasyonu birleştiğinden hazirandan itibaren Türkiye ekonomisinde varlık fiyatlarında sıkıntı çektik. Bono, hisse, döviz adına sıkıntı çektik.”

        ‘RAPOR ÇÖP OLMAYACAKTI!’

        Akçay, 2010’da Merkez Bankası’nın uyguladığı para politikasının 3 yıl sonra anlaşıldığını belirterek, “Merkez Bankamızın yazdığı raporu Şili ya da Brezilya devreye alsaydı çöp muamelesi görmeyecekti. Financial Times 2 sene yerin dibine batırdı. Ama 2 sene sonra The Banker Erdem Başcı’yı Yılın Merkez Bankası Başkanı seçti” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ