Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamalarda vergi cezaları dikkat çekiyor - İş-Yaşam Haberleri

        SEFER YÜKSEL / HT EKONOMİ

        Maliye Bakanlığı'nın geçmiş yıllara yönelik yaptığı vergi incelemeleri bu yıl borsaya 1 milyar liraya patladı. Son günlerde arka arkaya Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamalarda vergi cezaları dikkat çekerken dün de son olarak İş Bankası'na 170 milyon lira, BSH Ev Aletleri'ne ise 106.3 milyon lira vergi cezası geldi. Böylece 5 tanesi son 1 ayda olmak üzere yıl başından bu yana 9 borsa şirketine gelen toplam vergi cezası tutarı 993.1 milyon liraya ulaştı. Tabii ki, bu rakamlara cezaların faizleri dahil değil.

        Şirketlerin yasal süreç sonunda cezayı ödemek zorunda kalması durumunda bu rakamın iki katına çıkabileceği belirtiliyor. Çünkü cezaların çoğunluğu, 2008, 2009 ve 2010 yıllarına ilişkin. Yalnız hemen belirtelim, Borsa İstanbul'un ve Türkiye'nin önde gelen banka ve şirketleri söz konusu cezaları duyurdukları KAP açıklamalarında uzlaşma dahil tümyasal haklarını kullanacaklarının altını çiziyor. Yani uzlaşı ya da şirketlerin yasal süreç sonucunda haklı bulunması durumunda bu rakamların düşmesi de söz konusu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ