Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kamu kurumlarında çalıştırılan 600 bin dolayındaki taşeron işçinin kadro umudu suya düştü - İş-Yaşam Haberleri

        Ahmet KIVANÇ / ANKARA

        Büyük kısmı Karayolları Genel Müdürlüğü olmak üzere kamu kurumlarında çalıştırılan 600 bin dolayındaki taşeron işçinin kadro umudu suya düştü. Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in önceki gün yapılan Üçlü Danışma Kurulu toplantısında tüm taşeron işçilerin kadroya alınmasının söz konusu olmadığını söylediği öğrenildi. Kadroya sadece, açtıkları davayı kazanan 5 bin 700 dolayındaki işçinin alınması bekleniyor.

        Edinilen bilgilere göre, Bakan Çelik başkanlığında yapılan Üçlü Danışma Kurulu toplantısında taşeron ve esnek çalışma konusunda işçi sendikaları birlikte hareket ederek, kamudaki taşeron sorununun çözülebilmesi için tüm işçilerin kadroya alınmasını istediler. Çelik ise 600 bin kişinin kadroya alınmasının mümkün olmadığını ama devleti milyarlarca lira sorumlulukla karşı karşıya bırakan bu sorunun çözülmesi için sendikaların önerilerini sordu. Karşılıklı olarak sunulan koşullarda anlaşma sağlanamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ