Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Türkiye'de yaklaşık 6 milyon kişilik istihdam artışı var" - İş-Yaşam Haberleri

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Biz 'gelin' dedik, 'size para, yer, vergi desteği verelim. Bu dershaneleri okullara dönüştürün. 'Ama mesele bu değil ki. Beklediler, beklediler tam seçime birkaç ay kala bu çamuru atmaya başladılar" dedi.

        İskenderun ilçesinde bir düğün salonunda partililere seslenen Şimşek, Türkiye'de birçok sorunla kardeşlik hukuku içerisinde mücadele ettiklerini söyledi.

        Yolsuzluğa müsamaha etmeyeceklerinin altını çizen Şimşek, "Yolsuzlukla mücadele mi istiyorsunuz? Biz, zaten yapıyoruz. Biz, yoksullukla da mücadele etmişiz, yasaklarla da yolsuzlukla da. Biz, yolsuzluğa müsamaha etmeyiz. Çünkü biz, bu milletin emanetini asla ve asla yere düşürmeyiz. Allah'tan korkan insanlarız" diye konuştu.

        Gündemi değerlendiren Şimşek, şöyle devam etti:

        "Madem elinde bu kadar bilgi var, takip etmişsiniz, bu kadar operasyon yapma yeteneğiniz var, 3 yıl önce niye suç üstü yapmıyorsunuz, 3 yıl önce niye bu işi yapmıyorsunuz, niye yapmadınız? Şimdi bunların kredibilitesi yok. Dedik ki gelin kardeşim zaten üniversite sayısı arttı. Artık üniversitelerde kontenjanlar boş kalıyor. Yakında üniversiteler o kadar artacak ki isteyen istediği üniversite gitsin. Belki birkaç üniversite hariç üniversiteye de daha doğrusu sınava da ihtiyaç olmayacak. Biz 'gelin' dedik, 'size para, yer, vergi desteği verelim. Bu dershaneleri okullara dönüştürün.' Ama mesele bu değil ki. Beklediler, beklediler tam seçime birkaç ay kala bu çamuru atmaya başladılar. Yanlış yapan kim olursa olsun biz aramızda barındırmayız. Ama suçu kanıtlanmayan insanların da yani iftira atmak da yanlış bir şeydir. Bakın arada ince bir çizgi var, onun için biz, yoksullukla da yolsuzlukla da yasaklarla da bu ülkede mücadele ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Allah'ın izniyle bu ülkeyi daha da zenginleştireceğiz, büyüteceğiz."

        BAŞÖRTÜSÜ SORUNU

        Yıllarca bu ülkede başörtüsü sorununun tartışıldığını hatırlatan Şimşek, bu sorunun artık geride kaldığını vurguladı.

        Yeni çıkan yasayla hayat tarzına müdahaleyi suç haline getirdiklerini ifade eden Şimşek, milletin hayat tarzına saygılı olduklarını aktardı.

        Şimşek, 28 Şubat sürecinde çocukların Kur'an kursuna gönderilmesinin zorlaştırıldığını belirterek, "Şimdi çok şükür, sadece imam hatiplerde, sadece Kur'an kurslarında değil, bütün okullarda eğer siz tercih ederseniz çocuklarınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenebilecek. Peygamber efendimizin hayatını öğrenebilecek. Çünkü milletimizin tercihleri bu anlamda önemlidir. Biz, milletimizin içinden çıktık ve milletimizin değerlerine saygı duyuyoruz" diye konuştu.

        Şimşek, daha sonra İskenderun Genç İş Adamları Derneği (İSGİAD) tarafından Yelken Kulübü'nde düzenlenen, "Türkiye'nin Dünya Ekonomisindeki Yeri" konulu konferansa katıldı.

        Şimşek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünyadaki 20 büyük ekonomisinin arasında olduğunu söyledi.

        Türkiye'nin ayrıca Avrupa'da 6'ncı en büyük ekonomi olduğuna dikkati çeken Şimşek, 1990 yılında 213, 2002'de 230 milyar dolar olan milli gelirin, küresel krize rağmen geçen yıl 820 milyar dolara yükseldiğini belirtti.

        İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten de Türkiye'nin son 20 yılda önemli badireler atlattığını söyledi.

        Türkiye'nin ekonomik krizlerle mücadele ettiğini hatırlatan Gökten, 2002 yılından itibaren tek partili iktidarla bugünlere istikrarla gelmeyi başardıklarını ifade etti.

        Son 4 yılda Avrupa'da toplam 5 milyon, ABD'de ise 4 milyon istihdam kaybı olduğunu vurgulayan Gökten, Türkiye'de yaklaşık 6 milyon kişilik bir istihdam artışının yaşanmasının sevindirici olduğuna dikkati çekti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ