Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Rekabet Kurumu, TÜİK, anket, KOBİ, nurettin kaldırımcı - İş-Yaşam Haberleri

        Deniz ÇİÇEK / ANKARA

        Rekabet Kurumu, ülkedeki şirketlerin yüzde 95’ini oluşturan KOBİ’lerin rekabet kurallarından haberdar olup olmadıklarını görmek için anket yaptı.

        KOBİ temsilcileri, rakipleri ile sık sık görüşerek piyasanın durumu ve fiyatları ele aldıklarını ifade ettiler. Rekabet Kurumu’nun faaliyetlerinden haberdar olduğunu söyleyen KOBİ’lerin oranı yüzde 16 çıktı. KOBİ’ler, Kurum’un taklit ürünler, marka ihlali ve yanıtlıcı reklam gibi aslında görev alanı olmayan işlerle ilgilendiğini sanıyor. KOBİ’lerin yüzde 5’i çalıştığı pazarda rekabetin artması halinde rakipleri ile görüşüp işbirliği yapacağını belirtti.

        ‘CEZA KESERİZ’ UYARISI

        KOBİ’lerin yüzde 44’ü suç olduğunu bilmeden, rakipleri ile ticari konularda işbirliği yaptığını itiraf ederken, yüzde 56’sı da rakipleriyle ticari konuları görüştüğünü aktardı. KOBİ’lerin yüzde 9’u da sektöründe şirketlerin birlikte fiyat belirlemeye çalıştığını kabul etti.

        Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, KOBİ’lerin ceza alacağını bilmediğini ve sık sık rekabet ihlali yaptığını söyleyerek, “Rekabet ihlalinin tarafı olmayın. İhlali yapan kurumun ölçeğine bakmadan ceza keseriz. Altından kalkamayacakları mali külfetle karşılaşmamak için rekabet mevzuatına uyum sağlayın” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ