Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Milyonların kaderini belirleyecek yasalar! - İş-Yaşam Haberleri
        5

        AKADEMİK ZAM
        Üniversitelerde çalışan araştırma görevlisi ve öğretim üyesi gibi akademik personelin maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Performansa bağlı olarak maaşlarda artış yapılacak.

        6

        PERAKENDE YASASI
        Küçük esnafı ve alışveriş merkezlerini yakından ilgilendiren Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun taslağı seçimden sonra Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda görüşülecek ve bakanların imzasına açılacak. Meclis tatile girmeden yasalaşması bekleniyor.

        7

        SİYASETİN FİNANSMANI
        Türkiye'nin daha önce imzaladığı uluslararası sözleşme çerçevesinde uygulamaya konulan yolsuzlukla mücadele stratejisi uyarınca bir paket gündeme gelecek. Siyasetin finansmanı ve mal varlığı konularında şeffaflığın sağlanmasına ilişkin düzenlemeler yapılacak.

        8

        KARA PARADA İKİ AYLIK SÜRE VAR
        OECD bünyesindeki Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) gri listesinde yer alan Türkiye, düzenlemeleri önümüzdeki iki ayda hayata geçirirse hazirandaki toplantıda gri listeden çıkabilecek.

        9

        2013 BÜYÜMESİ BUGÜN AÇIKLANIYOR
        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılına ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini bugün açıklayacak. "Büyüme Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistlerin, 2013 sonu büyüme beklentilerinin ortalaması yüzde 4 oldu.

        10

        Orta Vadeli Program'da büyümenin 2013'te yüzde 3.6, bu yıl da yüzde 4 olması öngörülüyor. Ayrıca TÜİK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan bu yılın şubat ayına ilişkin geçici dış ticaret verileri de bugün açıklanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ