Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kuşu Ankara'ya Albright indirmiş! - İş-Yaşam Haberleri

        Seçkin ÜREY / HT EKONOMİ

        Twitter Başkan Yardımcısı Colin Crowell'in Ankara'da gerçekleştirdiği temaslarda yanında bulunanlardan biri de Sabancı Grubu'nun eski üst düzey yöneticilerinden Hakan Akbaş'tı. Akbaş, kendi danışmanlık firmasının yanı sıra ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın sahibi olduğu Albright Stonebridge Group'un Türkiye temsilciliğini yürütüyor.

        Akbaş'ın Twitter heyetinin üyesi olması ise Albright Stonebridge bağından kaynaklanıyor. Albright Stonebridge, Twitter'ın Türkiye ve adı açıklanmayan bazı gelişmekte olan ülkelerdeki faaliyetlerine yönelik danışmanlığını yürütüyor. Sorularımızı yanıtlayan Akbaş, "Danışmanlığımız Twitter yasağı gündeme gelmeden önce başladı. Türkiye'yi kendileri açısından potansiyeli yüksek ülkeler arasında görüyorlardı. Zaten bir üst düzey ziyaret planlıyorlardı. Türk iş kültürüne dikkat çekip 'insanlar birbirini karşılıklı görmek' ister diyorduk" diye konuştu. Yasaktan sonra Cromwell'in ziyaretinin 5 Mayıs'a planlandığını anlatan Akbaş, "Gelişmeler gereği ziyareti erkene çekmelerini istedik. Kişisel temaslar kurulunca başarılı bir ziyaret oldu" şeklinde konuştu.

        Türkiye için 7 şirkete hizmet veriyor

        Akbaş, Albright Stonebridge Group'un iki yıldır resmi temsilcililği bulusunsa da yaklaşık 15 yıldır Türkiye'ye yönelik danışmanlık hizmeti verdiğini söyledi. Twitter dışında Türkiye'ye yönelik 7 uluslararası şirkete daha danışmanlık yaptıklarını kaydeden Akbaş, şunları söyledi: "Stratejik düşünen şirketler. Türkiye'deki hassasiyetleri geniş biçimde anlamalarına yardımcı oluyoruz. Biz ticaret diplomasisi yapıyoruz. Kamu bizi çok sık görüyor. Sadece Twitter'la görmediler. İlaç, altyapı ve teknoloji sektörlerinde hizmet verdik. Bizim yaptığımız bir yerde arabuluculuk aslında" dedi.

        Hep sıcak ilişkileri oldu

        Bill Cilton döneminde ABD Dışişleri Bakanlığı'nı yürüten Madeleine Albright, o dönem iki ülke arasındaki sıcak ilişkiler sayesinde Türkiye'de sevilen bir figür olmuştu. Kamu hizmetinden ayrıldıktan sonra kurduğu şirketler ve yönetiminde olduğu düşünce kuruluşlarının faaliyetleri için Türkiye'ye geldi ve ABD'de Türk siyasilerle görüştü. Albright, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülle de görüştü. Hükümet üyesi bakanlar ve iş dünyası temsilcileriyle de çeşitli toplantılarda biraraya geldi.

        Google Dublin'de bütün Twitter'dan fazla insan çalıştırıyor

        Akbaş, Twitter'ın Türkiye'de ofis açmama kararı veya görüşmelerde ele alınan konulara ilişkin net bir açıklama yapmadı. Akbaş'ın "Sosyal platformlar olarak Google, Facebook ve Twitter hep birlikte anılıyor. Twitter'ın etkinliği ortada. Ancak platform olan Twitter'la, şirket olan Twitter'ı birbirinden ayırmak lazım. Google'ın Dublin (İrlanda) ofisinde bütün Twitter'da çalışandan daha fazla insan istihdam ediliyor" demesi dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ