Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mahkeme, Çukurova'nin patronu Mehmet Emin Karamehmet'e, Turkcell için 1 ay daha ek süre verdi - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL/HT EKONOMİ - KULİS HABER

        Çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet, Rus Alfa’da rehinli bulunan yüzde 13.8 Turkcell hissesini geri alabilmek için yine şapkadan tavşan çıkaracağa benziyor! Hisseleri geri alabilmek için Alfa’ya 24 Haziran’a kadar 1.6 milyar dolarlık borcunu ödemesi gereken Karamehmet’in İngiltere Yüksek Mahkemesi’nden (Privy Council) 1 ay ek süre aldığı öğrenildi. Çukurova Grubu’nun 1 aylık ek süre için Alfa ile birlikte başvurduğu ve mahkemenin de bu talebi kabul ettiği gelen bilgiler arasında.

        GÖZDE GİRİŞİM İLE MASADA

        Mahkemenin Alfa’ya 1.6 milyar dolarlık borcunu ödemesi için Çukurova’ya verdiği 60 günlük süre 24 Haziran’da sona eriyordu. Böylece Karamehmet 24 Temmuz’a kadar süre kazanmış oldu. Çukurova Grubu’nun kazandığı 1 aylık sürenin, Yıldız Holding iştiraki Gözde Girişim ile sürdürdüğü finansman pazarlıklarında da Karamehmet’in elini rahatlatacağı belirtiliyor. Rus Alfa’daki rehinli hisselerini geri alabilmek için uzun süredir finansman arayışında olan Karamehmet’in Gözde Girişim’le el sıkışmak üzere olduğu biliniyor. Gözde Girişim CEO’su Cem Karakaş, cuma günü yaptığı açıklamada “Gözde Girişim telekom sektöründe yapılandırılmış şartlı finansman sağlama görüşmeleri yapmaktadır” diyerek bu haberleri de doğrulamıştı. Gözde Girişim’in kredi karşılığında, Alfa ile yapılanda olduğu gibi yüzde 13.8’lik hissesine rehin koyacağı, bunun dışında Turkcell’in dağıtacağı temettüden de pay alacağı konuşuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ