Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı kritik zirveden çıkan mesaj! - İş-Yaşam Haberleri

        Seçkin ÜREY/HT EKONOMİ

        İş dünyasını temsil eden örgütler, Cumhurbaşkanlığı adayı beklentilerine yönelik yaptığı istişare toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Huzur ve istikrarın devam etmesini istiyoruz. Başbakan olarak kalsanız da Çankaya Köşkü'ne çıksanızda kararınıza saygılıyız" mesajı verdi. Başbakan Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ankara'daki merkez binasında yapılan toplantıda 10 örgütün başkanının fikirlerini verilen öğle yemeği eşleğinde dinledi. Öğle yemeğinde evsahibi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun memleketi olan Kayseri'nin yemekleri ikram edildi. Menüde başlangıç olarak Kayseri mantısı, sucuk içi, pastırma ve bazlama vardı. Ana yemek olarak fırın ağzı, tatlı olarak da nevzine servisi yapıldı. Başbakan Erdoğan, yaklaşık 14:00'da geldiği TOBB'dan iki buçuk saat kalarak 16:30'da ayrıldı.

        Toplantıya evsahibi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Hasan Sert, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça katıldı.

        'Huzur bulalım ki işimize odaklanalım'

        Başbakan Erdoğan, TOBB'dan ayrıldıktan sonra 10 örgüt adına TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu bir açıklama yaptı. Hisarcıklıoğlu, "Seçim sonunda ülkemizde huzurun sağlanmasını da arzu ediyoruz. Huzur bulalım ki iş dünyası olarak işimize odaklanalım" dedi. İş dünyası olarak Cumhrbaşkanlığı seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inandıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "İlkeler üzerinde hareket edilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Bu seçim cumhurbaşkanının ilk defa halk oyuyla seçilecek olmasından dolayı farklı bir önemde" diye konuştu.

        ‘Cepler dışarıda kalsın’ dendi

        Yemekte konuşulanların dışarı sızmaması için dinlemeye karşı da tedbir alındı. Katılımcılardan öğle yemeğinin yenileceği salona geçerken cep telefonlarını içeri sokmamaları istendi. İş dünyasını temsil eden örgütlerin başkanlarına toplantı daveti geçtiğimiz hafta yapılmıştı. Katılamayacak durumda olanların yerine vekil başkan veya başkan yardımcısının kabul edilmeyeceği belirtilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ