Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Antalya iş dünyasının acı kaybı!,Antalya işdünyasının önemli isimlerinden Hüseyin Çalık hayatını kaybetti - İş-Yaşam Haberleri

        Antalya iş dünyasının saygın isimlerinden Hüseyin Çalık 79 yaşında hayatını kaybetti. Gıda, tekstil, turizm ve eğitim sektöründe birçok işletmenin temelini atan Çalık, zaman zaman Antalya'nın vergi rekortmenleri arasına girmişti.

        İşadamı Hüseyin Çalık, Antalya'daki evinde saat 16.00 sıralarında fenalaştı. Yakınları, yerde hareketsiz şekilde yatan Çalık'ı görünce eve ambulans çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde işadamının öldüğünü belirledi. Taziyeleri kabul eden kardeşi Mustafa Çalık, "Bugün öğle saatlerinde evde beraber oturduk, yemek yedik sohbet ettik. Ben dışarı çıkmıştım, eve döndüğüm sırada telefonla arayıp ağabeyimin fenalaştığını söylediler. Geldiğimde vefat etmişti" dedi.

        HÜSEYİN ÇALIK KİMDİR?

        Konya'da doğan Hüseyin Çalık, 1957 yılında İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu'nun Muhasebe ve İktisat bölümünü bitirdikten sonra 1962 yılında inşaat şirketini kurdu. Kısa süre sonra kent merkezindeki bazı otellerin temellerini atan Çalık, tarım, gıda, tekstil ve eğitim alanlarında birçok işletmenin sahibi oldu. Son bir yıldır yapılan bazı yatırımlar nedeniyle zor günler yaşayan Çalık elindeki otelleri ve tekstil fabrikasını da satmak zorunda kaldı. Başarılı işadamı tekstil işçilerinin alacakları konusunu çözmeye çalışıyordu. Hoşgörülü, titiz ve ileriyi gören bir işadamı olarak tanınan Hüseyin Çalık zaman zaman Antalya'nın vergi rekortmenleri arasına girmişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ