Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam en yaşanabilir şehirler listesi, en iyi seyahat noktaları, en güzel turistik yerler, travel +leisure, seyahat dergisi, - İş-Yaşam Haberleri

        HT EKONOMİ

        Seyahat dergisi Travel +Leisure, okurlarının oyları ile dünyanın en iyi seyahat notlarını belirledi. Okurların kültür, sanat, yiyecek ve paranın karşılığında alınan değer gibi kriterlere göre yaptığı oylamada bu yıl ilk sırayı Japonya'nın Kyoto kenti aldı. 2013 yılı listesinde beşinci olan Kyoto, dört sıra birden yükselerek geçen yılın birincisi Bangkok'u tahtından indirdi. Japonya'nın eski başkenti Kyoto, Monocle dergisi tarafından yapılan Dünyanın En Yaşanabilir Şehirler Listesi'nde de dokuzuncu olmuştu.

        FLORANSA AVRUPA BİRİNCİSİ SEÇİLDİ

        Geçtiğimiz yıl Avrupa'nın en iyi seyahat noktası seçilen İstanbul bu yıl iki basamak gerileyerek, üçüncü sıraya düştü. Floransa Avrupa'nın en iyi seyahat noktası seçilirken Roma ikinci sırayı aldı. Bu yıl derginin okurlarından 89.5 puan alan İstanbul, Dünyanın En İyi 10 Turizm kenti sıralamasında ise dört sıra birden düşerek altıncı oldu. ABD'nin Charleston kenti dünyanın en iyi ikinci turizm kenti seçildi. İtalya'nın Floransa kenti üçüncü, ilk kez ilk 10'a giren Kamboçya'nın Siem Reap kenti dördüncü sırada yer aldı. Meksika'nın başkenti Mexico City ile ABD'nin New Orleans kenti de bu yıl ilk kez listeye girdi.

        EN YAŞANIR ŞEHİR LİSTESİNDE KYOTO 9. SIRADA

        Listede ilk sırada yer alan Japonya’nın eski başkenti Kyoto, Monocle Dergisi tarafından yapılan Dünyanın En Yaşanabilir Şehirleri Listesi’nde dokuzuncu sırada yer almıştı.

        Seville de listeye girdi

        Türkiye'nin turizmdeki en büyük rakiplerinden biri olan İspanya'nın iki kenti dünyanın en iyi 10 turizm kenti listesinde yer aldı. Seville kenti listeye dokunzu sıradan giriş yaptı. Barselona ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sekizinci oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ