Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Batık Erol Aksoy'un lüks dubleksi satıldı! - İş-Yaşam Haberleri

        HT GAZETE

        TMSF, batık bankacı Erol Aksoy’un oturduğu İstanbul Tarabya’daki Boğaz’a nazır lüks dubleks daireyi başka bir vatandaşa sattı. Evi, 2 milyon 875 bin liraya Z.S. adlı vatandaşın aldığı öğrenildi.

        Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Erol Aksoy’un oturduğu evi de sattı. İktisat Bankası’nı batıran Erol Aksoy’un devletten kaçırdığı evini TMSF bulmuş ve 24 Temmuz’da satışa çıkarmıştı. Fon’un 2.5 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardığı evi, 2 milyon 875 bin liraya Z.S adlı kişi aldı. TMSF yetkililerinden edinilen bilgiye göre Aksoy, devlete olan yaklaşık 1.2 milyar dolarlık borcu nedeniyle el konulup satılması gereken oturduğu evini kaçırmak için eşinin akrabasının mülkiyetine geçirmişti. Ancak TMSF uzun araştırmalar sonucunda evi bulmayı başardı. Fon bulduğu evi alacaklarını tahsil etmek için satışa çıkardı. İstanbul Tarabya’da bulunan ev, 4 katlı bir binanın en üst katındaki dubleks daire. Aynı binanın alt katında Aksoy’un kayınvalidesinin oturduğu ve o dairenin de geçtiğimiz günlerde TMSF tarafından tahliye edildiği belirtildi.

        SENETLERDEN BULUNDU

        TMSF uzmanları Aksoy’un evindeki çelik kasayı incelerken buldukları senetleri incelemeye almış, Aksoy’un, gayrimenkullerini üzerine yaptığı akrabalarından, gayrimenkulün tutarı kadar senet aldığı ortaya çıkmıştı.

        BAŞKASINA ALDIRMA HUYU VAR

        Aksoy’un daha önce de TMSF’nin borçlarına karşılık el koyduğu kendi otomobillerini, akrabalarına satın aldırdığı ve yeniden kullanmaya devam ettiği, Fon’un bazı araçlara 2, bazılarına 3-4 kez yeniden el koyduğu biliniyor. Bu nedenle Fon, evi satın alan Z.S’yi inceliyor. Yüzölçümü 262 metrekare olan ev, Boğaz manzaralı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ