Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kredili kartı Fenerbank'a sakladı, Passolig kartı, Fenerbahçe e-bilet, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor e-bilet fiyatı - Para Haberleri

        SEFER YÜKSEL/HT GAZETE

        Süper Lig'in başlamasına 10 gün kala Fenerbahçe de e-bilet için Passolig ile el sıkışacak. Ancak 3 büyüklerin taraftarı Passolig kart için 25 lira öderken, karttaki ‘kredi’ özelliğini istemeyen ve kendine saklayan FB anlaşmayı 8 liradan yapacak.

        Süper Lig’de 2014/2015 sezonu için ilk düdüğün çalmasına 10 gün kala e-bilet sistemine girmeyen son takım olan Fenerbahçe’nin de Passolig yönetimi ile el sıkıştığı öğrenildi. Anlaşmanın detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanması beklenirken, uzun süredir Passolig yönetimi ile sıkı pazarlıkta olan Fenerbahçe yönetiminin özel bir sözleşmeye ikna olduğu ifade ediliyor. Edinilen bilgilere göre, Fenerbahçe taraftarı Passolig kartlarını sadece 8 lira ödeyerek alabilecek. Bu da ezeli rakiplerine göre üçte bir daha ucuz demek. Anlaşmanın en önemli noktası ise Fenerbahçe taraftarı bu karttı sadece maç bileti olarak kullanabilecek. Kartta, diğer kulüp taraftarlarınınkilerde olan kredi kartı, ön ödemeli kart ya da debit kart özelliği bulunmayacak. Fenerbahçe yönetiminin Passolig kartında özellikle kredi kartı özelliği istememesi “Aziz Başkan, kredili kartı Fenerbank’a sakladı” yorumlarını da beraberinde getirdi. Hatırlanacağı gibi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kasım 2013’te yaptığı seçim konuşmasında banka kurmak için çalışma yaptıklarını söylemişti. Fenerbank konusu daha sonra Başkan Yıldırım ve Başbakan Tayyip Erdoğan arasında da polemik konusu olmuştu.

        CİMBOM, KARTAL VE TRABZON TARAFTARI 25 LİRA ÖDÜYOR

        Fenerbahçe taraftarı Passolig kartını sadece 8 liraya alırken, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor tarafları e-bilet için tam üç kat daha fazla ödüyor. Passolig’in taraftara maliyeti ortalama 15 lira. Bu rakamın 7.90 lirası Aktifbank’a kalırken, 7.1 lirasını da kulüp alıyor. Ancak büyük takımlar kartları taraftarına daha pahalıya satıyor. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarları Passolig kartı için 25 lira ödüyor. Bunun 17.1 lirası kulüplere kalıyor. Bursa taraftarı ise Passolig kartlarına 20 lira ödüyor. Bu takımlar dışında tüm Sportoto, Süper Lig ve PTT 1. Lig takımlarının taraftarı kart için 15 lira ödüyor.

        3 KULÜP KART BAŞINA 17.1 TL İSTEDİ, FENER TARAFTARI İÇİN ‘0’ ÇEKTİ

        EN FAZLA BEŞİKTAŞ TARAFTARI ALDI

        Sezonun başlamasına günler kalırken satılan Passolig kart sayısı 184 bin 643’e dayandı. Şu ana kadar en fazla kartı ise 46 bin 460 ile Beşiktaş taraftarı aldı. Beşiktaş taraftarının Passolig’de ilk sırada olmasında ise Şampiyonlar Ligi ön maçlarının etkili olduğu belirtiliyor. Bilindiği gibi Feyenord maçında Passolig uygulaması zorunlu tutulmamıştı. Ancak dün oynanan Arsenal maçında tek girişlik kart imkânı olsa da Passolig zorunlu olmuştu. KONYASPOR ÖNDE En fazla Passolig alan taraftar sıralamasında Kara Kartallar’ı 46 bin 376 ile Galatasaray taraftarı izlerken, Anadolu’da en fazla kartı ise 13 bin 624 Passolig ile Torku Konyaspor taraftarı aldı. Birbiri ardına patlattığı bomba transferlerle taraftarının yüzünü güldüren Trabzonspor’da ise 9 bin 316 karta ulaşıldı. Süper Lig’in yeni ekiplerinden Balıkesirspor ise 9 bin 202 kartla en fazla kart satan kulüplerden oldu.

        İLK VE SON TEK GEÇİŞLİK BİLET

        Dün akşam Beşiktaş ile Arsenal arasında oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına özel yandaki tek maçlık Passolig kartları basıldı. Ancak bundan sonra hiçbir maçta tek seferlik Passolig kartı basılmayacak.

        'FENER'LE FARKLI BİR ANLAŞMA OLACAK'

        Fenerbahçe’nin Passolig’e dahil olmasıyla ilgili konuştuğumuz Passo Genel Müdürü Özgür Gündoğan, görüşmelerin son aşamaya geldiğini, ancak hâlâ nihayete ermediği için bu konuda yorum yapmak istemediğini söyledi. Öte yandan Gündoğan, Fenerbahçe ile farklı bir anlaşma olacağını teyit etti. Tek girişlik kart uygulamasının Beşiktaş-Arsenal maçına özgü olduğunu belirten Gündoğan, “Şampiyonlar Ligi eleme maçı olduğu için ve taraftar desteğini artırmak için bu bir ara çözümdü. Ancak bundan sonra kesinlikle hiçbir maçta böyle bir şey söz konusu olmayacak” dedi. Yıl sonuna kadar satışın 1 milyona ulaşacağını söyleyen Gündoğan, 2015 sonunda da Türkiye’de 2 milyon kişinin Passolig kartı sahibi olacağını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ