Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Avrupa'nın en zenginleri perakendeci ve kozmetikçiler - İş-Yaşam Haberleri

        MELTEM ERSOY / HT GAZETE

        Avrupa’nın her ülkesinin en zengin kişisi baz alınarak yapılan haritada en zengin işadamlarının ağırlıklı olarak servetlerini perakende ve kişisel bakım sektöründen elde ettiği ortaya çıktı.

        Türkiye’nin en zengini Forbes Dergisi’nin en zenginler listesinde de ilk sırada yer alan Murat Ülker olurken, Ülker’in servetinin 4 milyar dolara yakın olduğu hatırlatıldı.

        Avrupa’nın en zengini ise 62 milyar dolarlık kişisel servetiyle İspanyol giyim markası Zara’nın sahibi Amancio Ortega. Yine kişisel bakım sektöründen zenginler arasında Fransız L’oreal’in sahibi Lilianne Bettencourt da 37 milyar dolar ile yer aldı. Avrupa’nın 3’üncü zengini ise kısa zaman önce Türkiye’nin en büyük fındık ihracatçısı Oltan Gıda’yı da satın alan Nutella’nın sahibi Michele Ferrero oldu.

        İsveçli H&M’in sahibi Stefan Persson da 32 milyar dolarlık servetiyle ülkesinin en zengini olarak listede yer aldı. Rusya’nın en zengini ise Özbek asıllı işadamı Alisher Usmanov. Usmanov’un 19 milyar doları aşan kişisel serveti bulunuyor. Listede dikkat çeken unsurlardan bir tanesi de içecek sektörünün patronlarının da en zenginler listesinde yer bulması oldu. Hollandalı bira markasının sahibi Charlene Carvalho Heineken’e ek olarak Avusturya’da da enerji içeceği markası Redbull’un sahibi Dietrich Mateschitz de Avrupa’nın en zenginleri arasında yerini aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ