Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam AB yaptırımı, yaptırım uygulanacak Rus şirketleri, Ukrayna gerilimi - İş-Yaşam Haberleri

        Wall Street Journal, AB tarafından yaptırım uygulanacak Rusşirketlerinin listesini yayımladı. Buna göre yaptırımlar Rusya’nınpetrol şirketlerini, savunma sanayisini, askeri ve sivil amaçlarlaikili ürün üretimi yapan şirketleri kapsayacak.

        Listede “Gazprom neft”, “Transneft”, ve “Rosneft” şirketleri yeralıyor. Bunun dışında Rusya’nın “savunma” şirketi olarak bilinen“Oboronprom”, “Birleşik uçak yapım şirketi OAK” “Uralvagonzavod”’unda adı geçiyor. Bu şirketlere AB’den 30 gün vadeli kredi çekme yasağıgetirileceği belirtildi. Ayrıca aralarında Rus ordusuna silah üretimiyapan “Sirius”, “Kalaşnikov” ve “Stankoinstrument” şirketlerinin yeraldığı 9 Rus şirketine karşı yaptırım uygulanacağı belirtildi.

        Wall Street Journal, Batı’nın daha önce 90 günlük vadeyle sınırladığıbazı Rus bankalarının işlemlerini de 30 güne düşüreceğini yazdı. Bubankalar arasında bilindiği gibi Sberbank, VTB, Gazprombank,Vneşekonombank ve Rosselhozbank yer alıyordu. Kısıtlamaların buşirketlerin şubeleri için de geçerli olacağı kaydedildi.

        Öte yandan AB sözcülüğünden yapılan açıklamada, yaptırım listesinin üye ülkelere gönderildiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ