Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fenerbahçe'ye arazi şoku, Fenerbahçe, Aziz Yıldırım, Aziz Yıldırım isyan etti. - İş-Yaşam Haberleri

        Ataşehir’in Kayışdağı bölgesinde 2003 yılından bu yana Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları’nın (Fenerbahçe Koleji) kiracısı olduğu 26.5 dönümlük arazi Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak tarafından 70 milyon liralık toplam tahmini bedeli ile dün ihaleye çıkarıldı.

        Yıllardır bu araziyi almak isteyen Fenerbahçe’nin Başkanı Aziz Yıldırım ihale bedelini duyunca isyan etti ve ‘Bunu kaç milyon dolar ve TL’lere çıkarırlarsa çıkarsınlar burası Fenerbahçe’nindir. Ne olursa olsun alacağız” açıklamasında bulundu. Milli Emlak tarafından hazırlanan şartnamede, 30 Eylül’de ihalesi yapılacak arazi hakkında ‘Taşınmaz Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları tarafından kolej, anaokulu, yüzme havuzu, bekçi kulübesi, trafo ve okul bahçesi olarak işgallidir’ tanımına yer verildi.

        Ayrıca şartnamenin 8’nci Maddesi’nde de, ‘Hazine bu taşınmazdan tahliye için hiçbir sorumluluk yüklenemez ve müşteri bunu Hazine’den isteyemez’ ifadelerine yer verildi.

        ARAZİNİN YILLIK 400 BİN LİRA KİRASI VAR

        Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Milli Emlak’a kira bedeli olarak yıllık 400 bin lira ödediği öğrenilirken, bunun anlaşması da yıl sonunda sona erdi. Bu tarihten itibaren Fenerbahçe ile Hazine arasında görüşmeler devam etse de, edinilen bilgilere göre sözleşme yenilenmeden yaklaşık 70 milyon liralık tahmini bedel ile satışa çıkartıldı.

        "BURASI FENERBAHÇENİN NE OLURSA OLSUN ALACAĞIZ"

        Dün Fenerbahçe Koleji’nde 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının açılışına katılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bütün binaların Fenerbahçeliler tarafından yapıldığını belirterek, “Bu okul için 50 trilyon (milyon) lira bu arazi için fiyat biçtiler. Bunu ödeyeceğimizi beyan ettik. Buna göre ihale hazırlıkları ve kulübe göre düzenlemeler yapıldı ama gene vazgeçtiler, emirler büyük yerlerden geldi, şimdi duyduğumuza göre 70 trilyona ihale vereceklermiş. Bunu kaç milyon dolar ve TL’lere çıkarsalar da burası Fenerbahçe’nindir biz ne olursa olsun, alacağız. Bu böyle bilinsin” dedi.

        CUMHURİYET PARKI DA SATIŞA DAHİL EDİLDİ

        Milli Emlak’ın satışa çıkardığı 26.5 dönümlük arazinin içerisinde Fenerbahçe Koleji’nin ilköğretim okulu, Anadolu lisesi ve okul öncesi eğitim kampuslarının yanı sıra okulun dışında kalan bölgede de 80’inci Yıl Cumhuriyet Parkı bulunuyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim ve Gayrimenkullerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Turan Şahin, arazi hakkında çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

        Fenerbahçe Koleji’nin kurucu üyeliğini Turhan Şahin yürütürken, okulun internet sitesinde görüldüğü kadarıyla Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Koç’un yanı sıra Ömer Temelli ve Ahmet Özokur yönetim kurulu üyeliklerini sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ