Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dünya Ekonomik Forumu özel toplantısı yarın başlıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Dünya Ekonomik Forumu'nun "Gelecekteki Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" başlıklı özel toplantısı 28-29 Eylül'de İstanbul'da düzenlenecek.

        Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıya 70'den fazla ülkeden yaklaşık 600 üst düzey katılımcı bekleniyor.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı toplantının kapanışını ise Başbakan Ahmet Davutoğlu gerçekleştirecek. Toplantıya devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da katılacak.

        Toplantının kapanışında katılımcılara hitap edecek olan Barroso, İstanbul'a geldiğinde AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır tarafından karşılanacak. İkilinin toplantı süresince de görüşmelerde bulunması bekleniyor.

        Açılış töreni öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelecek olan AB Bakanı Bozkır, Pazartesi günkü "AB, Komşuluk ve Ötesi" başlıklı panele de konuşmacı olarak katılacak. Panel, internet üzerinden de canlı olarak takip edilebilecek.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve AB Bakanı Bozkır'ın foruma katılan devlet ve hükümet başkanları, uluslararası örgüt temsilcileri ve bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülüyor.

        Söz konusu forumun, Türkiye'nin bölgesindeki sürdürülebilir kalkınma, istikrar ve barışa yönelik çabaların etkinleştirilmesine yönelik somut fikir alışverişi ve tecrübe paylaşımına olanak sağlaması açısından önemli olduğu belirtiliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ