Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ABD'den Denizbank'la ilgili yaptırım açıklaması - İş-Yaşam Haberleri

        Ukrayna krizi nedeni ile Rusya'ya uygulanan yaptırım listesinde yer alan Sberbank'a ait Denizbank listeden çıkarıldı. ABD Maliye Bakanlığı, Türkiye'de faaliyet gösteren Denizbank'ı yaptırım listesinden çıkardığını açıkladı.

        ABD Maliye Bakanlığı Yabancı Aktifler Yönetimi'nin yayınladığı açıklamaya göre, 20 Mart tarihinde uygulamaya konulan yaptırım kararnamesinden, Denizbank ve bağlı kuruluşlar istisna tutuluyor. ABD'nin Denizbank'ın dışında diğer özel ve tüzel kişiler için uyguladığı yaptırımlar ise devam ediyor.

        ABD ve Batılı ülkeler, Ukrayna krizi nedeni ile Rus iş adamları, üst yöneticiler ve şirketlere yönelik yaptırım kararı almıştı. Yaptırımlar enerji ve finans sektörü ile savunma sanayisinde faaliyet gösteren şirketleri kapsıyor.

        Rus bankacılık sektöründe etkin olan Sberbank'ın, Batı pazarlarında uzun vadeli borçlanma imkanı sınırlandırılmıştı. Yüzde 99,85'lik hissesi Rus devlet bankası Sberbank'a ait olan Denizbank da Eylül ayında yaptırım listesine dâhil edilmişti.

        Sberbank'la birlikte Moskova Bankası, Rus Tarım Bankası, Gazprombank, VEB ve VTB Bank da yaptırım listesinde yer alıyor.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ