Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dikkat!!! İstanbul'da 18 Eylül alarmı

        İstanbul'da açıklandı 2.3 milyon öğrencinin ders başı yapacağı 18 Eylül Pazartesi günü trafiğin kabusa dönüşmemesi için alınacak önlemler

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün 11 Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ile birlikte, 18 Eylül tarihinde başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılında trafik sorunu yaşanmaması için alınan tedbirleri düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

        ULAŞIM 3 GÜN ÜCRETSİZ

        İstanbul'da 2 milyon 256 bin 240 öğrencinin ders başı yapacağını, 16 bin okul servisi aracı trafiğe çıkacağını ifade eden Topbaş, İstanbullulardan bireysel araçlar yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi. Topbaş, 18-19-20 Eylül tarihlerinde tüm ulaşım araçlarının sabah 06.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olduğunu belirtti

        ÇALIŞMALARA BİR HAFTA ARA

        Topbaş, İstanbul'da 531'i ana şantiye olmak üzere, 2 binin üzerinde şantiyede çalışmanın sürdüğünü kaydederek, Bu şantiyelerde, okulların açıldığı ilk hafta çalışma yapılmayacak. Şantiyeler yarım kalsa da, ekonomik olarak ciddi kayıplara yol açsa da, bunu göze aldık. Çünkü trafik sıkışırsa, trafikte harcanan benzinin ülke ekonomisi açısından daha büyük bir kayıp olacağını düşünüyoruz. İlk haftanın ardından da, şantiye çalışmaları kademeli olarak sürdürülecek dedi.

        MEMURLARA GEÇ MESAİ

        İki hafta boyunca kamu dairelerinde mesai saatlerinin saat 09.00'da başlayacağını da ifade eden Kadir Topbaş, böylelikle ulaşımın rahat sağlanacağını ifade belirtti.

        Topbaş, Evlatlarımızın ders başı yaptığı bugünlerde, trafik kurallarına riayet ettiğimiz taktirde, sorun yaşamayız diye konuştu.

        BEŞİKTAŞ'IN SERVİSİ FAZLA

        11 Milli Eğitim Müdürü Ata Özer' de, İstanbul'da 1292 okulun, öğrencilerini servisle taşıdığını belirtti. Servisle taşınan öğrenci sayısının da, 178 bin 110 olduğunu kaydeden Özer, en fazla servis sayısına ve öğrenciye sahip ilçenin Beşiktaş olduğunu bu nedenle Beşiktaş trafiğinde sorunlar yaşanabileceği söyledi. Ata Özer, servislerin trafiğe boş çıkmamaları için öğrencilerin servis kayıtlarını okul açılmadan 2 hafta önce servis şoförlerine yaptırmalarını istedi.

        İşta alınan önlemler

        • Memurlar mesaiye 09.00'da başlayacak.

        • 18-19-20 Eylül günü İETT, özel halk otobüsü, vapur, deniz motorları, metro, hafif metro 06.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arası ücretsiz olacak.

        • Yollarda çalışma yapılmayacak. Trafik akışını engelleyen çukurlar kapatılacak.

        • İETT 800 ek otobüs seferi koyacak. Çocuklarını servisle göndermeyen veliler ve öğrenciler toplu taşım araçlarını tercih etmeleri ulaşım ve trafik rahatlığı açışından büyük önem taşıyor.

        • İDO kış tarifesine geçerek ek sefer koyacak.

        • Okul servis araçları Asya ve Avrupa yakası arasında arabalı vapurlardan öncelikle yararlanacak.

        • Yollarda olabilecek hasarlı kazalara anında müdahale edilecek, çeşitli güzergâhlarda çekiciler hazır bekletilecek.

        • Çöp kamyonları gündüz çöp toplaması yapmayacak. Çalışmalar gece tamamlanacak.

        • Trafik akışını sağlamak için 7 bin polis görev yapacak. Pazartesi günü büro hizmeti yapan polisler. İlçe Emniyet Müdürlükleri personeli trafik düzeninin sağlanmasına yardımcı olacak.

        • Trafik sıkışıklığı yaşanmaması için ana arterlerde bin zabıta memuru trafik ekiplerine yardımcı olacak.

        • Öğrenci servisleri okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için bir hafta önceden öğrenci kayıtlarını bitirecekler. Öğrencilerin alınacakları yerler belirlenecek. Servisler mutlaka öğrenciyi evinden alıp akşam evine bırakacak.

        • Özellikle kavşaklar ve döner adalarda geçiş üstünlüğüne riayet edilmesi trafik sıkışıklığını büyük ölçüde rahatladır. Taksici esnafı kısa mesafe diyerek yolcu almamazlık yapmasınlar.

        VATAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ