Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak "Ada"mı böyle satarlar! - Emlak Haberleri

        SEDEF Adası'nı karıştıran arazi satışının yıllar öncesine dayanan çarpıcı bir hikayesi var. Şöyle ki; Ada'nın tam tepesinde bulunan ormanlık alan, 1984 yılında, dönemin İstanbul Belediyesi'ne hibe edilir. Bu ağaçlık alanın sahibi, araziyi bağışlarken arsanın yeşil alan olarak korunmasını da şart koşar. Zira arazi, aynı zamanda göçmen kuşların uğrak yeridir. Binlerce ağacın bulunduğu, leyleklerin göç yolu üzerinde bulunan arazinin mülkiyeti, bir süre sonra ise Adalar Belediyesi'ne devredilir. Uzun yıllar, Adalar Belediyesi de ormanlık alanı korur. Ancak, geçtiğimiz günlerde, bu araziyle ilgili şaşırtıcı bir gelişme yaşanır. Adalar Belediyesi, korunması şartıyla belediyeye bağışlanan arazinin satışını gündeme alır ve böylece kıyamet kopar....

        SEDEF Adalılar Derneği üyeleri başta olmak üzere tüm ada sakinleri, belediyenin ormanlık alanı satmak istemesiyle ayaklandı. Birbiri ardına itiraz dilekçeleri verildi, satışın engellenmesi için Anıtlar Kurulu'na başvuruldu ama nafile! Geçtiğimiz pazartesi günü toplanan Adalar Belediyesi Meclisi, arazinin satılması için Belediye Başkanı'na satış yetkisi verdi. Cuma günü ise, Adalar Belediyesi İmar ve Hukuk Komisyonu toplanacak, muhtemelen bu karar komisyondan da geçecek. Arazinin satışa çıkarılması, aslında imara açılması anlamına geliyor. Ve Sedef Adalılar da yeşil alanların betonlaştırılmasına şiddetle karşı çıkıyor.

        Sedef Adalılar Derneği üyeleri, satışın engellenmesi, arazinin betonlaştırılmaması için yasal yollara başvurmaya hazırlanıyor. Sonuna kadar mücadele etmekte kararlı olan dernek, belediyeyi duyarlı olmaya davet ediyor... "Şu anda Adalarla ilgili yeni bir imar planı hazırlanıyor. Anıtlar Kurulu da bu plan üzerinde çalışıyor. Henüz Sedef Adası'nın yeni imar planı bile belli değil. Buna rağmen arazi imara açılmak isteniyor. 14 Eylül'de Anıtlar kurulu'na başvurarak arazinin ne kadar değerli olduğunu dile getirdik. Buranın betonlaştırılmasının doğal yaşamı yok etmek anlamına geleceğini vurguladık, Arazinin satışının, imara açılmasının önlenmesini istedik. Adalar Belediyesi Meclisi'nden alelacele bir karar çıktı, ancak Anıtlar Kurulu'ndan henüz bir yanıt alabilmiş değiliz. Sedef Adası'nı korumaya, hukuk mücadelesi vermeye kararlıyız. Doğa ve kültür varlıklarının korunması için çaba göstermesi gereken belediye yetkililerinden de anlayış bekliyoruz."

        HT İstanbul

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ