Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Konut almanın zamanı ne? - Emlak Haberleri

        Nish Adalar ve Nish İstanbul projelerini yürüten Özyazıcı İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı, sektörle ilgili sorularımızı yanıtlayarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Konuta yatırım yapmaya çekinen tüketicilere seslenen Özyazıcı, “Çekingenlik sadece eldeki fırsatı kaçırtır. Konut, yatırımcısını hiç üzmedi, üzmeyecek de...” diyerek her anın konut almak için doğru zaman olduğunu söyledi..

        İnşaat sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

        İlerleyen ve belirli bir istikrara kavuşmuş ülkemizde, inşaat sektörünün lokomotif sektör olma misyonu da gün geçtikçe güçleniyor. Sektör geliştikçe ve teknolojik yenilikler entegre oldukça, vatandaşımız hem kaliteli hem de medeni yaşam alanlarına kavuşmaya devam edecek. Bu ilerleme beraberinde vatandaşın “konut” anlamında ki beklentilerinin çıtasını da yükseltiyor ve sektörde yer alan inşaat firmalarının dikkat ederseniz bir sonraki işleri bir öncekilere parmak ısırtıyor. Yabancıların konut edinmesi ile ilgili düzenlemeler de hayata geçtiği zaman, sektörün gerçekleştirdiği nitelikli konut projelerine uluslararası talebin de artacağı göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek. Bu düzenlemenin sektöre getireceği ivme de, Türk inşaat sektörünün daha da güçlenmesine ön ayak olacak.

        Şu an konut almak için doğru bir zaman mı? Fiyatlar önümüzdeki dönemde zamlanacak mı?

        Her an konut almak için doğru zamandır. Konut edinme bir moda değil. Zamanı geçmez, vakti olmaz. Önemli olan bu kararı vermek için alıcının şartlarının uygunluğudur. Burada en önemli yaklaşım bu kararı ertelememektir.

        Yatırım kararı almakta çekingen davranan tüketicilere neler tavsiye ediyorsunuz? Yatırımcıyı, fırsat kovalayan ve hayatını eline geçirdiği uygun fırsatları nakite çevirme becerisi ile kazanan işadamı olarak tanımlarsak, çekingenlik sadece eldeki fırsatı kaçırtır. Yatırım tamamen matematiktir. Toprak üretemediğimiz tek maddedir. Azaldıkça kıymeti daha da artacaktır. Konut, yatırımcısını hiç üzmedi, üzmeyecek de.

        Önümüzdeki dönemde yeni proje hedefleriniz nelerdir?

        2011 de yatırımlarımız devam edecek. Şu anda kesinleşmiş ve sözleşmeleri tamamlanmış olan, TOKİ’nin Ataköy’deki arazisi üzerinde hasılat paylaşımı modeli ile gerçekleştireceğimiz, bir projemiz daha var. Proje henüz mimari konsept aşamasında. İstanbul siluetine imzasını atacak farklı bir proje çalışıyoruz. Tüm İstanbul halkına hitap edecek ve sahil bandının rahatlıkla kamu kullanımına ayrılacağı ve herkesi memnun edecek bir konsept üzerinde çalıştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. 2011 yılı içinde ilk lansmanını yapmayı planlıyoruz.

        Projenin bulunduğu bölgeye göre fiyatlarınızda ne tür avantajlar oluyor? Bölgedeki metrekare fiyatları sizin metrekare fiyatlarınız arasında ne tür bir fark var?

        Nish Adalar, bulunduğu bölgede metrekare fiyatlarında belirleyici oldu. Şu anda 2200 TL /mt2 ortalamada satışlarımız devam ediyor. Anadolu yakasında nitelikli konut projelerinde metrekare birim fiyatların 4500 – 6000 TL seviyelerine ulaştığını göz önünde bulundurursak, Nish Adaların bulunduğu bölgede yerleşim şekillendiğinde metrekare birim fiyatları bugünkü seviyelerin çok üzerinde olacak.

        Nish Adalar’ı sektördeki diğer projelerden ayrılan yanları nelerdir?

        Nish Adalar, İstanbul Anadolu yakasında, bir eşi daha bulunmayan çok özel bir arazide. Temiz havası, doyumsuz manzarası ile içinde yer alan, ailelere İstanbul’un birçok güzelliğini bir arada sunan bir proje. Proje içinde yer alan konutların, geniş metrekareleri de rakiplerine oranla tercih edilir olmasını sağlıyor. Geniş peyzaj alanı aileler için çocuklarını güvenle bırakabilecekleri oyun alanları sağlıyor. Ailelerimiz, hemen hemen bütün ihtiyaçlarını giderebilecekleri alışveriş imkanına ve keyifli vakit geçirebilecekleri, doyumsuz deniz ve adalar manzarasına hakim kafeterya ve restorana da sahip olacaklar.

        NECMİ ÇİÇEKÇİ- GAZETE HABERTURK- HT İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ