Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Konutta 1+1 bedava dönemi! - Emlak Haberleri

        Ukra İnşaat, mart ayı boyunca geçerli olacak bir promosyon başlattı. Esenyurt’taki Hane Plus adlı projeden 4 konut alan herkese 1 adet 1+1 hediye edilecek. Ayrıca, tüm peşin satışlarda yüzde 15 indirim yapılacak. Ukra İnşaat CEO’su Tuncel, “Satışlarda sorun yok. Sadece bir an önce bu projeyi bitirip yenisine başlamak istiyoruz” dedi

        Marketlerde, pazarlarda duymaya alışkın olduğumuz “3 alana 1 bedava” gibi tüketiciyi harekete geçirmeye yönelik kampanyalar artık konut için de yapılır oldu. Ukra İnşaat, mart ayı boyunca, Hane Plus adlı projesinden 4 konut alan herkese beşinci konutu bedava verecek. Ayrıca, peşin alımlarda yüzde 15 indirim yapılacak; bir ev alıp arkadaşını, komşusunu da getirenlerin 3 taksidi şirket tarafından ödenecek; ikinci evi alana da toplam bedel üzerinden yüzde 20 indirim yapılacak. Tüm bunları duyunca, akıllara “Demek satışta zorlanıyorlar” düşüncesi de geliyor.

        Bu soruyu sorduğumuz Ukra İnşaat CEO’su Kürşat Tuncel, 809 konutluk projede 9 ayda 429 konutu sattıklarını ve finansmanı zaten bu satışla sağladıklarını belirterek, “Kalan 380 dairenin satışını da bir an önce tamamlayıp yeni projelere başlamak istiyoruz. Bu kampanyayla 1 aydan daha kısa bir sürede, belki 12 haftada hepsini satacağımızı düşünüyorum. Çünkü bu gibi şeyler tüketicinin ilgisini çekiyor” dedi. Tuncel, hediye edilecek dairenin 1+1 olacağının altını çizerek, 1+1 konutların büyüklüklerinin 62-79 metrekare, fiyatlarının da 79 bin 400-119 bin 600 TL arasında olduğunu söyledi.

        "ENGELLLERİ KALDIRDIK"

        Tüm konutların satılması durumunda, kampanyanın 30 milyon dolar civarında bir getirisi olacağını ifade eden Kürşat Tuncel, daha önce Ukra İnşaat’tan ev alanlara da yüzde 5 indirim yapılacağını kaydetti. Tuncel, “Amacımız, piyasadan bize gelen, tüketicinin talep ettiği şeylere cevap verip satışa yönelik tüm engelleri kaldırmaktı. Mesela, bize gelip toplu alım yapanlar var; ‘Bu kadar ev aldık, ekstra ne yapacaksınız’ diyene 1 tane hediye veriyoruz. Peşin alana da avantaj sağlıyoruz” dedi.

        TAKSİT 762 TL

        Kampanyayla sağlanan ödeme koşullarında, tüm daireler 5 bin TL peşinatla satılıyor ve kalan tutar, projenin teslim edileceği Aralık 2011’den itibaren ödeniyor. Bu sürede kredi kullanmaya da gerek kalmıyor. Örneğin, 79 bin 400 TL’lik bir daire için 5 bin TL peşinat ödeyen tüketici, banka kredisi kullanıyorsa, yüzde 75’lik sınır olduğu için Aralık 2011’de 14 bin 838 TL’lik ödeme yapıyor. Kalan 59 bin 513 TL’lik kredi borcu için de 120 ay vadede ayda 762 TL’lik taksit ödüyor. Konutu rayiç bedel olan 500 TL’den kiraya verse, aylık taksidi 260 TL’ye iniyor. Kredi kullanmak istemezse Ukra İnşaat’a da borçlanabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ