Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Konutta patlama ! - Emlak Haberleri

        İş Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes, 2010 yılı 4. çeyrek konut satışlarında yüzde 16,51 oranındaki artışı, kriz dönemi (2008 sonrası) ve 2010 yılı boyunca gerçekleşmiş konut satışlarına ilişkin yansımaların başladığına dair gösterge olarak değerlendirebileceklerini bildirdi.

        Turgay Tanes, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2010. yılı 4. dönem konut satış istatistiklerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, genellikle yıl içindeki son çeyreklerin konut satış rakamlarında en düşük performansların kaydedildiği dönemler olarak gerçekleştiğini, bu doğrultuda incelendiğinde 2010 yılı son çeyrek konut satış rakamının, hem bir önceki döneme hem de yıl içindeki tüm dönemlere göre daha yüksek seviyelerde gerçekleşmiş olduğunun görüldüğünü kaydetti.

        Tanes, ''2010 yılı dördüncü çeyrek konut satışlarında bir önceki döneme göre yüzde 16,51 oranında bir artış kaydedilmiştir. Bu artışı, kriz dönemi (2008 sonrası) ve 2010 yılı boyunca gerçekleşmiş konut satışlarına ilişkin yansımaların başladığına dair gösterge olarak değerlendirebiliriz. Toparlanma süreci boyunca gerçekleşen satışların yansımalarının 2011 yılı içinde parça parça devam edeceğini düşünüyoruz'' ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ